Meny

En person er pågrepet og siktet for drapet på Bjørndal

Mannen i begynnelsen av 30-årene som mandag morgen ble funnet skutt og kritisk skadd i dette garasjeanlegg på Bjørndal, er død. Saken etterforskes nå som drap. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Politiet tror den avdøde polske mannen kan være et tilfeldig offer.

Natt til mandag fikk politiet i Oslo meldinger om to forskjellige skyteepisoder. Like over midnatt ble det løsnet flere skudd på Lambertseter. Seks timer senere ble en polsk mann funnet skutt i en garasje på Bjørndal.

Mannen døde senere av skadene.

På en pressekonferanse onsdag opplyser Grete Lien Metlid, leder for seksjon for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt, at en mann i 30-årene har meldt seg for politiet etter drapet.

Tirsdag var mannen i 30-årene etterlyst av politiet.

– Vi kom i kontakt med mannen via hans forsvarer i går kveld. Han ble satt i arresten like før midnatt, og vil bli siktet for drap, sa Metlid til Dagbladet.

Les også: Politiet tror organiserte kriminelle står bak skyting i Oslo

– Et tilfeldig offer

Leder for felles enhet for etterforskning og etterretning, Grete Lien Metlid, orienterte om skyteepisodene som har vært i Oslo den siste tiden. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Politiet tror ikke at det blir flere pågripelser i forbindelse med drapet.

– Vi jobber med en teori om at en den avdøde kan ha kommet i en situasjon som gjorde han til et tilfeldig offer, sa Metlid til NRK.

Den avdøde polske mannen bodde i området der han ble funnet.

Politiet mener den avdøde ikke har noen tilknytning til siktede eller skytingen på Lambertseter.

Les også: Tre personer pågrepet etter skyting i Oslo

Tidligere B-gjengen-skikkelse

Tirsdag ble tre av de fem personene som er pågrepet etter skytingen på Lambertseter i Oslo, varetektsfengslet i fire uker. Ingen ble skadet i skytingen som politiet mener var et oppgjør i et kriminelt miljø. Kort tid etter skytingen ble de tre mennene som nå er varetektsfengslet stoppet i Gamlebyen. I bilen fant politiet minst et skytevåpen.

De tre er ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden, og de to første ukene må mennene sitte i full isolasjon.

En av de siktede, en 32 år gammel mann, har tidligere vært regnet som en svært sentral skikkelse i B-gjengen.

Populært