Eirik Jensen får ikke tilbake beslaglagte eiendeler

Borgarting lagmannsrett har besluttet at korrupsjonsdømte Eirik Jensen ikke får tilbake beslaglagte eiendeler. Arild Holden er Jensens forsvarer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Borgarting lagmannsrett har besluttet at korrupsjonsdømte Eirik Jensen ikke får tilbake beslaglagte eiendeler. Arild Holden er Jensens forsvarer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den korrupsjonsdømte politimannen Eirik Jensen har tapt ankesaken i Borgarting lagmannsrett om å få tilbake beslaglagte eiendeler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker har tatt heft i Jensens verdier og mener han var skyldig i heleri for 2.100.000 kroner. I tingrettens dom i høst fant dommer Kim Heger det kun bevist utover enhver rimelig tvil at Jensen var skyldig i korrupsjon for litt over 660.000 kroner.

Jensens forsvarer Arild Holden ba derfor om at de framtidige beslaglagte verdiene skulle begrenses til dette beløpet, og fikk medhold i Oslo tingrett.

Spesialenheten anket saken, og vant fram i Borgarting lagmannsrett.

Heleri for to millioner

– Etter en samlet vurdering er lagmannsretten kommet til at det er tilstrekkelig sannsynliggjort at Jensen vil bli idømt inndragning med et beløp som tilsvarer det som er sikret ved heftelse, og som utgjør 2.100.000 kroner, heter det i dommen.

Lagmannsretten viser til at det er holdepunkter for et større merforbruk av kontanter enn det kontantstrømsanalysen viser.

– Ved forholdsmessighetsvurderingen legger lagmannsretten vekt på sakens alvor og styrken i bevisene mot Jensen. Jensen mottar pensjonsutbetalinger og har dermed midler til dekning av livsopphold, står det videre.

Korrupsjonsdømt

I 2014 ble politioverbetjent Jensen pågrepet i Oslo politihus og siktet av Spesialenheten for politisaker for grov korrupsjon. 18. september 2017 ble han dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon, medvirkning til hasjimport og våpenlovbrudd.

Gjermund Cappelen ble i samme sak dømt til 15 års fengsel for hasjinnførsel og grov korrupsjon, samt inndragning av 825 millioner kroner.

Jensen og Cappelen har begge anket dommen, og ankeforhandlingen er berammet i Borgarting lagmannsrett 28. august og antas å vare i 20 uker, eller 80 rettsdager, til og med 1. februar 2019.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden