Seks menn har anmeldt forsvarsansatt i Bodø for overgrep

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at en mann som har arbeidet i Forsvaret i Bodø i januar ble siktet for voldtekt av en mann i 20-årene, har det dukket opp ytterligere fem fornærmede.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de fornærmede er menn som har jobbet sammen med siktede, og alle er menn i 20-årene, skriver Avisa Nordland.

– Det er samme modus der alle kan ha blitt utsatt for seksuelle overgrep av forskjellig grad, sier politiadvokat Alf-Anton Røst i Nordland politidistrikt til avisen.

Politiet opplyste allerede da mannen ble pågrepet og siktet i januar at de mistenkte mannen for overgrep mot flere andre navngitte fornærmede.

Oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter har opplyst at de ble kjent med saken gjennom flere varsler rett før jul. Den siktede mannen ble permittert da forholdet ble kjent.

Les også: Kvinne tiltalt for seksuelle overgrep mot to sønner

Ville løse det internt

Ifølge advokat Kristin Fagerheim Hammervik som representerer en av de fornærmede, ønsket Forsvaret å løse saken internt.

– Uten at jeg ønsker å komme inn på detaljer, kan jeg bekrefte at saken ble forsøkt løst internt i Forsvaret ved at det ble besluttet et «internt besøksforbud» kombinert med en beklagelse fra overgriper, sier Hammervik og legger til at det var ledelsen i den aktuelle avdelingen som styrte prosessen mellom overgriper og fornærmede.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var aldri et tema for Forsvaret å politianmelde slik min klient oppfattet det. Men han fikk i ettertid beskjed fra sin troppssjef om at dersom han ville anmelde, ville troppssjefen støtte ham i den prosessen, sier hun.

Både Luftforsvaret og Forsvarets operative hovedkvarter er gjort kjent saken, men ønsker ikke å kommentere saken utover at det er gjennomført tiltak for å få fram fakta, og at de er i god dialog med politiet.

Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans advokat Tor Haug.

Aktuelt : «Uendelig» økning i overgrep mot barn på nett