Anita Krohn Traaseth fikk advarsel fra Innovasjon Norge-styret

Anita Krohn Traaseth fikk advarsel fra styret i Innovasjon Norge i 2016, skriver Aftenposten. Denne uka delte hun sammen med kronprinsesse Mette-Marit ut pris i New York til årets norske kvinnelige gründer. Foto: Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
Anita Krohn Traaseth fikk advarsel fra styret i Innovasjon Norge i 2016, skriver Aftenposten. Denne uka delte hun sammen med kronprinsesse Mette-Marit ut pris i New York til årets norske kvinnelige gründer. Foto: Foto: Pontus Höök / NTB scanpix

I 2016 fikk Innovasjon Norge-leder Anita Krohn Traaseth en advarsel fra styret i selskapet. Advarselen inneholdt 13 forbedringspunkter, ifølge Aftenposten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten kritiserte styret Krohn Traaseth for mangelfull rolleforståelse, manglende evne til å ta kritikk og for problematiske utspill i offentligheten.

Sist søndag ble det kjent at Per Otto Dyb trekker seg som styreleder i Innovasjon Norge med umiddelbar virkning. Ifølge Aftenposten som først omtalte saken, skjedde dette fordi han mener styret er overkjørt av næringsministeren i en prosess der Anita Krohn Traaseths stilling som administrerende direktør skal være eneste tema.

Ifølge Aftenposten skapte en kronikk Traaseth skrev i oktober i fjor ny uro i styret. To år tidligere fant flere styremedlemmer det uakseptabelt da Traaseth skrev et privat blogginnlegg om det hun kalte en internt drevet svertekampanje mot henne, ifølge avisens kilder.

Anita Krohn Traaseth bekrefter i en kommentar til Aftenposten at styret var kritisk til et blogginnlegg hun skrev i 2015 og ga henne en irettesettelse som hun skriver at hun har innrettet seg etter de siste to årene.

– Etter dette tidspunkt, mars 2016, er jeg dog ikke kjent med at det har vært fremmet kritikk, verken skriftlig eller muntlig, bortsett fra i forbindelse med kronikken om oljeparadokset i Aftenposten 2017. Den har skapt uro i styret, men jeg er ikke kjent med at dette på noe tidspunkt skal være et grunnlag for en eventuell avvikling av mitt ansettelsesforhold, skriver Traaseth.

Les også: Svensk politiker utestenges etter trakassering

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden