Skadene langt mindre enn fryktet etter brannen i avfallsanlegg i Oslo

Svart røyk stiger til værs fra brannen i anlegget til Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien i Oslo. Foto: Politihelikopter / NTB scanpix
Svart røyk stiger til værs fra brannen i anlegget til Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien i Oslo. Foto: Politihelikopter / NTB scanpix

De siste brannbilene forlot gjenvinningsanlegget på Haraldrud i Oslo fredag ettermiddag. Omfanget av storbrannen ble langt mindre enn fryktet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi reiste fra stedet like etter klokken 13. Det er litt glør igjen, men Norsk Gjenvinning har egen brannberedskap som har tatt seg av resten ved å trekke ut, vende og sjekke papiret som har brent. Brannen er sånn sett slukket, sier vaktkommandør Tor Audunhus i Oslo brann- og redningsetat til NTB fredag kveld.

Politiet og brannvesenet fikk melding om brannen i anlegget til Norsk Gjenvinning like etter klokken 9.30 torsdag formiddag. Brannen var så kraftig at røyken kunne ses over store deler av byen, og på Nakholmen i Oslofjorden falt det svarte papirbiter ned fra himmelen, meldte NRK. Først langt utpå ettermiddagen begynte brannvesenet å få kontroll.

Les også: I år betaler vi over 10 milliarder kroner i bompenger

Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat jobbet i mange timer torsdag med å slukke brannen anlegget til Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien i Oslo. Foto: Oslo brann- og redningsetat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Mannskaper fra Oslo brann- og redningsetat jobbet i mange timer torsdag med å slukke brannen anlegget til Norsk Gjenvinning i Haraldrudveien i Oslo. Foto: Oslo brann- og redningsetat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brannvesenet jobbet gjennom natten og utover fredagen med slukkingen. Arbeidet var utfordrende, ikke minst fordi et delvis sammenrast tak utgjorde fare for brannmannskapene. At det brant i store mengder sammenpresset papir gjorde også at selve slukkingen var vanskelig.

Hos Norsk Gjenvinning konstaterer konsernsjef Erik Osmundsen at brannen kunne gjort langt større skade enn den gjorde. Nå jobber selskapet med å få full oversikt over skadene, i tillegg til å omdirigere biler og sikre driften. To personer ble sendt til legevakt med lettere røykskader.

– Vi er takknemlig for at denne alvorlige brannen ikke medførte personskader og at omfanget av skadene er vesentlig mindre enn først antatt, sier Osmundsen.

Brannvesenet var raskt ute med å rose ansatte ved anlegget som har bidratt i slukkingsarbeidet, blant annet med flere gravemaskiner som har trukket fram de brennende papirballene.

– Jeg er stolt av innsatsen til våre ansatte og hvordan de har bidratt til å begrense konsekvensene, sier Osmundsen.

Les også: Det blir ikke to politifolk per 1.000 innbygger i alle distrikt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden