Drapstiltalt lege tiet om samboerens tunge medisinbruk

Den drapstiltalte legen hevder hans samboer selv måte ha inntatt og injisert den dødelige blandingen av sterke medikamenter natten hun døde. hans forsvarer, advokat Holden, avviser at er såkalt årsakssammenheng mellom legens handlinger og samboerens dødsfall.
Den drapstiltalte legen hevder hans samboer selv måte ha inntatt og injisert den dødelige blandingen av sterke medikamenter natten hun døde. hans forsvarer, advokat Holden, avviser at er såkalt årsakssammenheng mellom legens handlinger og samboerens dødsfall. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Legen som er tiltalt for å ha medisinert sin samboer til døde, sa ingenting til politiet om kvinnens tunge medisinbruk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kom fram da statsadvokat Andreas Schei fortsatte sin utspørring av den 59 år gamle legen som i Oslo tingrett er tiltalt for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Legen hevdet i retten at hans 16 år yngre samboer – Anne Linell Sundt (39) – selv måtte ha inntatt og injisert den dødelige blandingen av sterkt vanedannende medikamenter natten hun døde.

Onsdag ble han konfrontert med at han ikke sa noe som helst om den langvarige og svært tunge medisinbruken til samboeren – som senere skulle vise seg å være direkte forbundet med selve dødsfallet. Legen mente opplysningen ikke var relevant på det tidspunkt, melder TV 2.

– Var i sjokk

– Jeg var i sjokk. Jeg visste jo at hun ville bli obdusert. Siden jeg ikke hadde gikk henne Ketorax eller Petidin de siste to døgnene, visste jeg at de ikke ville finne spor av disse stoffene. Jeg trodde at hun hadde dødd av hjerneblødning. Siden dødsfallet ikke hadde noe med meg å gjøre, fant jeg ikke grunn til å nevne det, sa legen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var legen selv om fant sin samboer død i stua hjemme på Bygdøy. Obduksjonen viste at hun hadde spor av store doser sterke medikamenter i blodet, blant dem en enorm dose injisert Petidin, som mest sannsynlig førte til overdosedødsfallet i 2014. Sundt må ha tatt medikamentet ut av legekofferten og injisert seg selv, framholder legen.

Fant samboeren død

Han lå og sov i andre etasje da kvinnen mest sannsynlig døde. Han våknet rundt klokka 10, ifølge sin forklaring. Først tre timer senere gikk han ned og fant samboeren sammensunket og urørlig på knærne, forklarte han.

– Jeg løp bort til henne og prøvde å løfte henne opp. Hun var kald og stiv. Det er det verste jeg har opplevd. jeg visste ikke mine arme råd, sa legen da han forklarte seg for retten tirsdag.