Hjemløse trekker inn i sibirkulda

Dobbelt så mange hjemløse kommer for å overnatte hos Frelsesarmeen. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix.
Dobbelt så mange hjemløse kommer for å overnatte hos Frelsesarmeen. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag dobbelt så mange hjemløse benytter seg av Frelsesarmeens overnattingstilbud nå som sibirkulda herjer i Oslo. Nå utvider de åpningstidene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har ikke et eksakt tall på hvor mange som var på Templet korps nå sist natt, men i snitt har mellom 50 og 60 personer overnattet de siste dagene. Før det ble så kaldt, var det rundt 30, sier Frode Woldslund, leder for Frelsesarmeens rusomsorg region øst, til NTB.

Frelsesarmeen har plass til å ta imot rundt 150 overnattingsgjester, noe som betyr at selv når kulda står på som verst benyttes kun halvparten av plassene.

Det at sengene ikke er fylt opp, er imidlertid ingen indikasjon på at det er mange som må sove utendørs i kulda, opplyser Woldslund.

–Vi har nattpatruljer som er ute tre ganger i uken for å se om det er folk som er der ute. De forteller at de aller fleste er inne. Hvis noen sover ute, er de enten ikke klar over tilbudet eller gjemmer seg bort, sier han.

Han oppfordrer imidlertid også de som eventuelt måtte finne på å sove ute, til å komme seg inn nå som gradestokken jevnt viser et tosifret antall minusgrader om natten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På grunn av kulda har Frelsesarmeen besluttet at de vil holde migrasjonssenteret i Urtegata på Grønland åpent en time lenger enn vanlig torsdag og fredag. I tillegg vil overnattingstilbudet i Templet korps åpne en time tidligere enn vanlig resten av denne uken, slik at det er åpent fra klokken 21 på kvelden til klokken 8 om morgenen.