Obduksjon etter Ålesund-drapet: 29-åring døde av knivstikk

Den 29 år gamle mannen som ble drept i Ålesund mandag, døde av knivstikkene han ble påført, viser obduksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De foreløpige funnene under obduksjonen understøtter dermed politiets hovedteori om at Robin André Svendsen (29) ble stukket ned og drept av en annen 29 år gammel mann.

– Obduksjonsrapporten foreligger ikke, men konklusjonen når det gjelder dødsårsaken er klar, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Møre og Romsdal politidistrikt.

Les også: Drapssiktet i Ålesund domfelt en rekke ganger for grov vold og knivbruk

Siktede erkjenner at det var han som stakk og er varetektsfengslet i fire uker, hvorav de to første i full isolasjon. Han er siktet for forsettlig drap, men hevder knivstikkingen skjedde i selvforsvar. Knivstikkene fant sted under et basketak i Ålesund sentrum mandag ettermiddag.

Flere personer var involvert. Konflikten knyttet seg til et narkotikaoppgjør og dreide seg ifølge TV 2 om et beløp på rundt 20.000 kroner. Ålesunds-politiet har ikke funnet holdepunkter for at det var en forutgående konflikt mellom avdøde og siktede eller at basketaket skyldtes en konflikt mellom disse to.

Les også: Drapssiktet mann erkjenner å stå bak dødsfall i Ålesund

TV 2 meldte tirsdag at den drapssiktede 29-åringen var innblandet i basketaket fordi han hjalp en kamerat med å innkreve beløpet.

En 22 år gammel mann er siktet for en kroppskrenkelse av en annen person enn avdøde. Denne hendelsen skjedde rett forut for selve drapshandlingen. Han er avhørt av politiet og løslatt tirsdag kveld.

Personvernpolicy