Politiet sikter mot rettssak i Jemtland-saken til høsten

<p>Personell fra Midt-Hedmark brann og redning fraktet den drepte Janne Jemtland fra Glomma 12. januar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix</p>
Personell fra Midt-Hedmark brann og redning fraktet den drepte Janne Jemtland fra Glomma 12. januar. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Politiet har gjennomført ni avhør av den drapssiktede ektemannen til Janne Jemtland. De vil ferdigstille etterforskningen før sommeren, med rettssak til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kommet fram nye detaljer i avhørene som politiet kan gå ut med. Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger og sier de ikke vil kommentere detaljer rundt innholdet i ektemannens forklaringer før en eventuell rettssak.

– Vi er kommet litt lenger i etterforskningen og har en idé om hvor lang tid det vil ta, vi satser på å ferdigstille etterforskningen før sommeren. Så skal tiltalespørsmålet tas stilling til hos høyere påtalemyndighet. Vi tar sikte på å få berammet hovedforhandling i tingretten til høsten, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden i Innlandet politidistrikt til NTB.

Flere spørsmål

Den 47 år gamle drapssiktede ektemannen har vært inne til ni avhør, og utspørringen av ham pågår fremdeles. Det gjøres fremdeles vitneavhør og tekniske undersøkelser i saken.

– Jemtland ble påført dødelig skuddskade med et håndvåpen. Vi har ikke lokalisert drapsvåpenet eller telefonen som tilhørte Janne Jemtland, men ser ikke på dette som avgjørende i saken. Vi har andre spor som muliggjør undersøkelser knyttet til våpenet, sier politiadvokaten.

Janne Jemtland (36) ble sist observert 29. desember i fjor. Politiet mener kvinnen ble skutt utendørs på parets eiendom samme dag som hun forsvant, og at hun døde samme dag. Hennes ektemann ble pågrepet 12. januar og siktet for drap på kona, og hun ble funnet død på elvebunnen i Glomma i Våler kommune i Hedmark dagen etter.

Ingen andre

Mannen nekter fremdeles straffskyld for forsettlig drap, og hevder det var en ulykke. Politiet mistenker ikke at andre var involvert i drapet.

– Vi har ingenting som tyder på at andre var involvert, sier van der Eynden.

Når første fase av etterforskningen er over, med avhør og tekniske undersøkelser, går politiet inn i en mellomfase med systematisering av informasjon. I sluttfasen vil politiet komme til en tiltalebeslutning, basert på bildet de har dannet seg av hva som skjedde rundt og etter drapet.

Siktede sitter fremdeles i varetekt, etter at Hedmarken tingrett mandag 12. februar forlenget varetektsfengslingen med fire uker.

Personvernpolicy