Tidligere rådmann kan ha sikret sønnen millioninntekt – utvalg ber Lenvik kommune anmelde saken

Lenvik kommune ga i 2013 en kontrakt verdt 14 millioner kroner til et firma som rådmannens sønn var involvert i. Kontrollutvalget ber nå kommunen anmelde saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2017 avdekket Kommunal Rapport mulige brudd på innkjøps- og habilitetsreglene i Lenvik kommune i 2013. Avsløringene dreide seg om at den daværende rådmannen og administrasjonen i kommunen tildelte det lille firmaet Slåttebakken Helse en kontrakt på omsorgsbolig for én person med rus- og psykiatriproblemer.

Firmaet, som etter hvert skiftet navn til Anders Hanssen photography og Visit Senja, fikk utbetalt 14 millioner kroner over fire år. Den tidligere rådmannens sønn hadde en framtredende rolle i firmaet, skriver ukeavisen.

I etterkant av avsløringene utarbeidet revisjonsselskapet Komrev Nord en granskning hvor de konkluderte med at Lenvik kommune brøt anbudsregler og habilitetsregler da de inngikk denne kontrakten. Kontrollutvalget i Lenvik kommune har nå behandlet rapporten, og i sin innstilling til kommunestyret ber de kommunen politianmelde det de anser som alvorlige brudd på anskaffelsesregelverket, skriver Nordlys torsdag.

I innstillingen ber de også den nåværende rådmannen hente inn juridisk bistand utenfor Troms fylke.

Kommunestyret i Lenvik vil behandle kontrollutvalgets innstilling 8. mars.

Personvernpolicy