Meny

Tidligere rådmann kan ha sikret sønnen millioninntekt – utvalg ber Lenvik kommune anmelde saken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenvik kommune ga i 2013 en kontrakt verdt 14 millioner kroner til et firma som rådmannens sønn var involvert i. Kontrollutvalget ber nå kommunen anmelde saken.

I 2017 avdekket Kommunal Rapport mulige brudd på innkjøps- og habilitetsreglene i Lenvik kommune i 2013. Avsløringene dreide seg om at den daværende rådmannen og administrasjonen i kommunen tildelte det lille firmaet Slåttebakken Helse en kontrakt på omsorgsbolig for én person med rus- og psykiatriproblemer.

Firmaet, som etter hvert skiftet navn til Anders Hanssen photography og Visit Senja, fikk utbetalt 14 millioner kroner over fire år. Den tidligere rådmannens sønn hadde en framtredende rolle i firmaet, skriver ukeavisen.

I etterkant av avsløringene utarbeidet revisjonsselskapet Komrev Nord en granskning hvor de konkluderte med at Lenvik kommune brøt anbudsregler og habilitetsregler da de inngikk denne kontrakten. Kontrollutvalget i Lenvik kommune har nå behandlet rapporten, og i sin innstilling til kommunestyret ber de kommunen politianmelde det de anser som alvorlige brudd på anskaffelsesregelverket, skriver Nordlys torsdag.

I innstillingen ber de også den nåværende rådmannen hente inn juridisk bistand utenfor Troms fylke.

Kommunestyret i Lenvik vil behandle kontrollutvalgets innstilling 8. mars.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært