Meny

36-åring tiltalt for drapsforsøk på bussjåfør

En 36 år gammel mann er tiltalt for å ha forsøkt å drepe en bussjåfør i Bergen i oktober i fjor.

36-åringen ble først siktet for grov kroppsskade etter angrepet på Birkelundstoppen i oktober, men tidligere denne måneden ble siktelsen omgjort til forsøk på drap. Nå foreligger tiltalen, skriver Bergens Tidende.

– Tiltalen gjelder et drapsforsøk helt uten noen form for foranledning, ved bruk av svært grov vold. Fornærmede er påført store fysiske og psykiske skader, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes til avisen.

Den 65 år gamle bussjåføren fikk alvorlige skader etter angrepet, og han mistet synet på ett av øynene etter å ha blitt stukket med sitt eget nøkkelknippe. Han har jobbet i Tide i 46 år og var en av selskapets mest erfarne sjåfører.

Saken kommer opp for Bergen tingrett i mai eller juni.

Populært