Tyver stjal teleskoper for 100.000 kroner

Solobservatoriet på Harestua er blitt frastjålet minst fire kraftige teleskoper etter et innbrudd natt til onsdag.
Solobservatoriet på Harestua er blitt frastjålet minst fire kraftige teleskoper etter et innbrudd natt til onsdag. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Innbruddstyver har tatt med seg minst fire store teleskoper og utstyr til en verdi av 100.000 kroner fra Solobservatoriet på Harestua i Lunner i Oppland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyvene herjet på observatoriet natt til onsdag, skriver Hadeland.

Solobservatoriet på Harestua er Nord-Europas største astronomiske anlegg. Tyvene tok seg inn i kikkerthuset og gikk deretter rett til Solobservatoriets teleskoper. Minst fire teleskoper er tatt med pluss stativer og utstyr.

– Innbruddstyvene har mest sannsynlig brukt et kjøretøy for å frakte de tunge teleskopene ut, og de ser ut til å ha hatt med seg en hund på turen. Vi ber også lokalbefolkningen være observante i tilfelle det kommer teleskoper for salg på Finn, Facebook eller andre medier, sier Vegard Lundby Rekaa ved Solobservatoriet til avisen.

Torsdag kveld arrangeres «Natt på observatoriet», med nattevandring for store og små. Rekaa opplyser at de har fått tak i reserveteleskoper slik at arrangementet går som planlagt, til tross for det noe spesielle tyveriet.

Personvernpolicy