Kvinne meldte seg til politiet om tre år gammelt drap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har pågrepet og siktet en kvinne som har fortalt at hun drepte en mann i Halden i 2015. Inntil nylig ble saken sett på som et mistenkelig dødsfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat John Arild Aasen er oppnevnt som kvinnens forsvarer.

Politiet var kjent med dødsfallet allerede i 2015, og det ble da åpnet undersøkelsessak fordi dødsfallet ble betegnet som mistenkelig.

– Det er nytt at det er åpnet etterforskning for drap. Undersøkelsene som ble gjort den gang medførte nok at politiet ikke fant grunnlag for å iverksette videre etterforskning, sier politiadvokat Karin Skedsmo Danevad i Øst politidistrikt til NRK.

Den nå siktede kvinnen kontaktet selv politiet i slutten av januar og forklarte at hun hadde drept mannen. Hun har forklart seg om motivet, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på hennes forklaring av hensyn til etterforskningen.

Kvinnen ble fengslet i slutten av januar på grunn av fare for bevisforspillelse.

– Det er knyttet til hva hun har forklart politiet og etterforskningen vi skal gjøre videre. Vi ønsker å snakke med vitner uten at hun har mulighet til å påvirke dem, sier Danevad.

Det skal ha vært en relasjon mellom den siktede kvinnen og den drepte mannen, men verken politiet eller Aasen ønsker å gå nærmere inn på relasjonen.