Meny

Stabilt vintervær og liten snøskredfare i vinterferieuka

Pent vær og gode skiforhold over hele landet i vinterferieuka. Også skredfaren er mindre enn på lenge. Arkivfoto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store deler av landet har vinterferie denne uka, og de fleste vil kunne se fram til stabilt og pent vintervær framover. Snøskredfaren er også lav.

Til tross for en del snø de siste dagene er det ingenting som tyder på at bildet vil endre seg særlig framover.

Snøskredvarslingen til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder om laveste faregrad i Nord-Norge – nivå 1 – som betyr liten fare. For resten av landet ligger farenivået ett hakk opp – nivå 2 – som betyr moderat fare.

Sjekk været der du bor

Meteorologisk institutt skriver på Twitter at de neste dagene byr på ganske rolig vær i hele Norge. Litt nedbør her og der, men ikke de store mengdene. De fleste stedene faller det som snø.

– Vinterlig værtype

– Det ligger an til en vinterlig værtype framover. Temperaturene ligger så vidt over null. Ellers er det kuldegrader som dominerer. Mandag og tirsdag blir nok de kaldeste dagene, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NRK.

Og slik skal været holde seg de neste dagene, kjølig og kaldt, men med lite nedbør og perioder med sol gjennom hele uka.

Vegtrafikksentralen melder at alle fjelloverganger, både i Sør-Norge og Nord-Norge, er åpne.

Røde Kors har som vanlig mobilisert ekstra mannskaper i vinterferien, særlig konsentrert rundt fylkene med størst utfart, som Rogaland, Vest-Agder, Hedmark og Telemark. Også Norsk Folkehjelp har økt beredskap i fjellet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært