Meny

37-åring frikjent for mordbrann – broren tilsto alt

Hotell Lune Huler skulle benyttes som midlertidig mottak for 40 mindreårige asylsøkere, men brant ned til grunnen. Arkivfoto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 37 år gammel mann er frifunnet for å ha tent på et planlagt asylmottak i Lindås i Hordaland i 2015. Da ankesaken startet i januar, tilsto broren alt.

I tingretten ble 37-åringen dømt til sju års fengsel for å ha tent på Hotell Lune Huler i Lindås kommune natt til 6. desember 2015. Hotellet brant ned til grunnen, men de to personene som oppholdt seg i hotellet reddet seg uskadd ut. Hans ett år yngre bror ble dømt til seks og et halvt års fengsel.

Da ankesaken startet i Gulating lagmannsrett tidligere denne måneden, valgte den yngre broren å erkjenne skadeverk og at han var alene om brannen, skriver Bergensavisen (BA).

Broren ble trodd av juryen, og 37-åringen kunne dermed forlate rettssalen som en fri mann.

– Han er naturligvis glad og svært lettet over at det nå er over, sier 37-åringens forsvarer, advokat Fredrik Schøne Brodwal, til avisen.

Brødrene er fra Polen. Statsadvokaten mente i tingretten at 37-åringen, som bor rett ved hotellet, bestilte brannen fra sin 35 år gamle bror og en 40 år gammel kamerat fra Polen. Statsadvokaten beskrev i tingretten den eldre broren som hovedmann.

– Vi tar juryens kjennelse til etterretning, sier statsadvokat Benedikte Høgseth til BA.

Den yngre broren er frifunnet for forsettlig overtredelse av mordbrannparagrafen og kan vente seg en betydelig straffereduksjon. Høgseth la i lagmannsretten ned påstand om tre og et halvt års fengsel for mannen.

Hotell Lune Huler skulle benyttes som midlertidig mottak for 40 mindreårige asylsøkere.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært