Dagmamma i retten tiltalt for vold mot baby – tolv år etter barnets død

Illustrasjonsfoto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne ble i 2006 tiltalt for vold mot et barn hun passet. Saken ble henlagt, men nå er hun tiltalt igjen. Rettssaken starter i Ringerike tingrett mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokaten mener det nå kan bevises at den et år gamle jenta døde på grunn av omfattende mishandling etter å ha vært hos dagmammaen, som nå i 40-årene, i september 2006, ifølge NRK.

– Det er påtalemyndighetens oppfatning at tiltalte som var dagmamma for jenta, påførte henne gjentatte slag i hodet og/eller støtte bakhodet hennes mot et hardt underlag slik at hun fikk brudd i kraniet, sier statsadvokat Marit Formo.

Politiet klarte ikke i tiden etter dødsfallet å bevise når skadene på jenta skjedde. Den såkalte cold case-gruppen i Kripos har bistått Sørøst politidistrikt i den nye etterforskningen.

Kvinnens forsvarer, advokat Thomas Randby, sier saken har vært en voldsom belastning for kvinnen, som nekter for å ha skadd barnet.

– Saken ble grundig etterforsket i 2006 og henlagt i 2009. Det var en veldig vond periode og hun trodde hun var ferdig med saken, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jentas foreldre er lettet over at saken nå tas opp igjen.

– De har i omtrent ti år kjempet for at saken skal bli prøvd i det norske rettssystemet. Så det har vært en lang og hard kamp for gjenåpning av saken, sier deres bistandsadvokat Marius Staurset.

Det er satt av fem uker til rettssaken i Ringerike tingrett i Hønefoss.