Meny

Ny rapport: Tiltalt mor tåler ikke ny runde i retten

Valdressaken går i Valdres tingrett, som for anledningen er satt i Gjøvik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny sakkyndigrapport slår fast at den 46-årige kvinnen som er tiltalt for grov mishandling av sin datter, ikke tåler å møte i retten, skriver Dagbladet.

Mandag 26. februar gjør Valdres tingrett et nytt forsøk på å gjennomføre rettssaken mot den 46-årige kvinnen som er tiltalt for grov mishandling av sin datter Angelica (13). Jenta ble funnet død av avmagring nyttårsaften 2015, på ei hytte i Valdres der hun og moren bodde.

Da saken gikk for retten i fjor vår, ble saken avbrutt den andre dagen fordi den diabetessyke kvinnen fikk føling og måtte hentes av ambulanse. I høst ble hun undersøkt av den rettsoppnevnte psykiateren Synne Sørheim, som konkluderte med at hun er i stand til å stille i retten, med visse tilpasninger.

Men i en ny rapport bestilt av den tiltalte selv slår psykolog Atle Austad fast at hun ikke tåler en ny runde i rettssalen.

«Det er lite forsvarlig å utsette henne for nye ekstreme belastninger som en forestående rettssak vil medføre for henne», skriver Austad. Han kommer til at kvinnen lider av «en omfattende grad av PTSD – posttraumatisk stresslidelse».

Aktor, statsadvokat Arne Ingvald Dymbe, bekrefter overfor Dagbladet kjennskap til rapporten, men vil ikke kommentere innholdet.

Tingrettsdommer Pål Prestesæter sier til avisen at hovedforhandlingen starter som planlagt 26. februar. Retten har satt av seks uker til saken. Den tiltalte kvinnen skal forklare seg allerede andre rettsdag.

Les også: Tyv stjal smykker fra eldre kvinne i Tromsø, jaktes av politiet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært