Meny

Sandberg vil skjerpe kampen mot ulovlig fiske

Fiskeriminister Per Sandberg skal oppnevne et utvalgt som skal vurdere landets fiskerikontroll, som et ledd i kampen mot ulovlig fiske. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et offentlig utvalg som formelt oppnevnes i vår, skal vurdere Norges fiskerikontroll for å styrke kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeriminister Per Sandberg.

– Norge er en pådriver i kampen mot ulovlig fiske internasjonalt. Nå skal vi bli enda sterkere på hjemmebane, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

Norge bruker i dag store ressurser på rapportering og kontroll, både til havs og på land.

– Likevel har vi ikke tilstrekkelig trygghet for at sjømaten som omsettes er lovlig fisket. Derfor ber vi nå kloke hoder fra næring, forvaltning og kunnskapsmiljøer gi oss råd om hvordan vi kan styrke og forbedre kontrollen, sier Sandberg.

Det nye utvalget skal se nærmere på hvordan ny teknologi kan gi bedre kontroll for næringen. Utvalget skal blant annet vurdere om det er behov for å endre dagens regelverk.

– Vi må sørge for at sjømaten vi selger, er lovlig fisket og trygg å spise. Ny datateknologi som blokkjeder, bildegjenkjenning og kunstig intelligens gir helt nye muligheter, sier fiskeriministeren.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært