27-åring dømt til 14 års fengsel for bajonettdrap

En 27 år gammel manne er dømt til 14 års fengsel i Frostating lagmannsrett etter at han drepte Råger Holte i dette huset 24. januar i fjor.
En 27 år gammel manne er dømt til 14 års fengsel i Frostating lagmannsrett etter at han drepte Råger Holte i dette huset 24. januar i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

27-åringen som var tiltalt for å ha drept Råger Holte (43) med over 100 bajonettstikk, ble ikke dømt til forvaring slik påtalemyndigheten ba om.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor ba Frostating lagmannsrett dømme den 27 år gamle mannen til 15 års forvaring etter drapet på Ler i Melhus i januar i fjor.

Råger Holte ble påført 160 stikk med bajonetten. Flere av dem etter at han var død. Den tiltalte mannen hevdet at drapet skjedde i nødverge og at han ikke husker mer enn 5–10 stikk.

Lagmannsretten anser drapet som situasjonsbestemt og ville derfor ikke dømme 27-åring til forvaring, skriver Trønderbladet.

I stedet dømmes mannen til fengsel i 14 år og til å betale de etterlatte 200.000 kroner i erstatning.

– Drapet framstår som voldsomt og brutalt. Handlingen mangler sidestykke i antall stikk, leste lagdommer Randi Grøndalen fra dommen skriver Adresseavisen.

27-åringen forklarte i retten at det oppsto en krangel og slåsskamp etter det han mener var en seksuell tilnærming fra Holtes side.

Sør-Trøndelag tingrett dømte i november mannen til 15 års forvaring.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært