Ba om fem års forvaring for overgrepstiltalt ekspolitimann

Aktor la torsdag ned påstand om fem års forvaring for en ekspolitimann som står tiltalt for nedlastning av overgrepsbilder mens han var prøveløslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det han har gjort, har vist at det er fare for nye tilsvarende handlinger. Derfor mener vi det er viktig med fortsatt forvaring for å verne samfunnet, sa aktor og statsadvokat Benedicte Hordnes i Gjøvik tingrett, ifølge Bergens Tidende.

I tillegg til nedlastingen er den 51 år gamle mannen tiltalt for seksualisert chatting.

Ekspolitimannen Johan Martin Vie har erkjent at han i strid med vilkårene for prøveløslatelse fra forvaring på nytt lastet ned grove overgrepsbilder av barn.

I retten erkjente han skyld etter tiltalepunktene og omtalte ifølge avisen handlingene som en mani.

Bare dager etter at han slapp ut etter minstetiden på sju år av forvaringsstraffen, registrerte Microsoft i USA at noen med hans IP-adresse lastet opp overgrepsbilder på internett. En ny etterforskning mot den tidligere politimannen i Hordaland førte til nye funn av grove overgrepsbilder som skildret mishandling og tortur av barn.

– Det var en spenning knyttet til hva som finnes på nettet. Jeg benekter ikke at det også var en seksuell nysgjerrighet. Men det blir litt ufarliggjort når man sitter i sin egen stue. Jeg så på noen bilder, slettet, og så kom det nye, sa han i retten.

Før løslatelsen i 2016 ble Vie omtalt som en mønsterfange. Dersom han ikke var blitt pågrepet for nye forhold i prøvetiden, ville forvaringsstraffen vært ferdig sonet nå.

Det var satt av tre dager til saken som har gått for Gjøvik tingrett denne uken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært