Håndgranat i Bergen skulle overleveres til politiet

Håndgranaten som ble sprengt i Bergen onsdag, skulle overleveres til politiet. Ifølge Vest politidistrikt var ikke overleveringen avtalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding torsdag skriver politiet at de onsdag klokka 11.35 gjennomførte en avtalt samtale med en person ved Bergen legevakt.

I den forbindelse overleverte mannen en gjenstand til politiet. Politiet skriver at overleveringen kom overraskende, og at det ikke var forhåndsavtalt.

Gjenstanden viste seg å være en håndgranat. Politiet oppfattet raskt faresituasjonen og fikk fraktet den til det de mente var det antatt best egnede stedet i umiddelbar nærhet. Der ble granaten lagt mellom betongelementer, og området ble evakuert.

Ambulanseinngangen til legevakta var åpen, men øvrig virksomhet ble berørt. Pasienter som allerede var inne på legevakta, fikk beskjed om å bli der inntil situasjonen var avklart.

Mannen har opplyst at hans intensjon utelukkende var å bidra til at håndgranaten ble uskadeliggjort. Det ser politiet ingen grunn til å betvile. De vil gjøre nærmere undersøkelser for om mulig å avdekke granatens opprinnelse og omstendighetene som førte til at mannen hadde den i sin besittelse.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært