Eirik Jensen vant pengestrid med Spesialenheten

Oslo tingrett har gitt korrupsjonsdømte Eirik Jensen medhold i at han har rett til deler av pengene Spesialenheten har beslaglagt.
Oslo tingrett har gitt korrupsjonsdømte Eirik Jensen medhold i at han har rett til deler av pengene Spesialenheten har beslaglagt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Oslo tingrett har gitt korrupsjonsdømte Eirik Jensen medhold i at han har rett til deler av pengene Spesialenheten har beslaglagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med etterforskningen av ekspolitimannen har Spesialenheten tatt beslag i bankkonti, lønnskrav og framtidige bokinntekter, ifølge Jensens advokat Arild Holden.

Det utgjør verdier for omtrent 2 millioner kroner.

I tingrettens dom i høst fant dommer Kim Heger det kun bevist utover enhver rimelig tvil at Jensen var skyldig i korrupsjon for litt over 660.000 kroner. Holden ba om at de framtidige beslaglagte verdiene skulle begrenses til beløpet, i samsvar med dommen.

Det har Jensen nå fått medhold i av Oslo tingrett, skriver NRK.

– Han får tilbake rådigheten over de midlene som er overskytende. Det er snakk om litt over en million kroner, deriblant bokinntekter, sier Holden til kanalen.

– Tjent på ærlig vis

Fredag fastholdt advokaten at dette er penger Jensen har tjent på ærlig vis, som han bør ha rett til å disponere.

–Vitterlig har ikke dette noe med kriminalitet å gjøre. Dette er legalt så det holder, sa Holden.

Det er likevel ventet at Spesialenheten kommer til å anke tirsdagens kjennelse.

Korrupsjonsdømt

I 2014 ble politioverbetjent Jensen pågrepet i Oslo politihus og siktet av Spesialenheten for politisaker for grov korrupsjon. 18. september 2017 ble han dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon, medvirkning til hasjimport og våpenlovbrudd.

Gjermund Cappelen ble i samme sak dømt til 15 års fengsel for hasjinnførsel og grov korrupsjon, samt inndragning av 825 millioner kroner.

Jensen og Cappelen har begge anket dommen, og ankeforhandlingen er berammet i Borgarting lagmannsrett 28. august og antas å vare i 20 uker, eller 80 rettsdager, til og med 1. februar 2019.

Eirik Jensen

* Født 30.7.1957. Tidligere gift, tre barn. Samboer med Ragna Lise Vikre.

* Begynte i Oslo politidistrikt i 1977 og ble etter hvert leder for Spesielle Operasjoner (SO) og gjengprosjektet X-ray i Oslo. Har deltatt i flere av de største etterforskningene i hovedstaden og tilhørte før pågripelsen politimesterens strategiske stab.

* Ble pågrepet 24. februar 2014, løslatt 30. mai samme år. I 2016 ble han pensjonert.

* Er tiltalt for grov korrupsjon for å ha tatt imot penger og andre fordeler fra Gjermund Cappelen til en samlet verdi av minst 2,1 millioner kroner, og for medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Nekter straffskyld.

* Er også tiltalt for brudd på våpenloven, men enkelte tiltalepunkter er blitt frafalt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært