Studenter forsøkte å svindle seg til 36 millioner kroner

Hvert år gjennomfører Lånekassen såkalte bokontroller for å sjekke om studenter som har oppgitt borteadresse faktisk bor borte. i 2016 forsøkte studenter å jukse seg til hele 36 millioner. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
Hvert år gjennomfører Lånekassen såkalte bokontroller for å sjekke om studenter som har oppgitt borteadresse faktisk bor borte. i 2016 forsøkte studenter å jukse seg til hele 36 millioner. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Studenter forsøkte å jukse seg til 36 millioner kroner i urettmessig borteboerstipend i løpet av 2016, ifølge Lånekassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2017 kontrollerte Lånekassen bostatusen til 43.000 studenter som hadde oppgitt å bo borte.

Av disse var det 2.321 studenter som ikke kunne dokumentere at de ikke bodde hos foresatte og de får dermed ikke omgjort lånet sitt til stipend.

Utviklingsdirektør i Lånekassen, Kristine Eilertsen, mener slike svindelforsøk er et misbruk av samfunnets velferdsgoder.

– Det er viktig at samfunnets velferdsordninger ikke misbrukes, og studiestøtte skal gå til de som har rett på det , sier hun til Universitas.

Eilertsen forteller at å jukse seg til stipend kan få store følger. Om man blir tatt i å forfalske dokumentasjon, risikerer man politianmeldelse. Imidlertid ble Ingen slike saker avdekket i fjorårets kontroll.

Hvert år gjennomfører Lånekassen såkalte bokontroller for å sjekke om studenter som har oppgitt borteadresse faktisk bor borte. Andelen studenter som blir avslørt årlig ligger gjennomsnittlig på 4–5 prosent.

– De aller fleste studenter er ærlig, og det er vi veldig glad for, sier Eilertsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært