Rumenere løslatt etter aksjon i Bergen

Politiet har løslatt sju av de elleve rumenerne som ble pågrepet i Bergen lørdag. Fire personer vurderes framstilt for varetekt tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løslatelsen skjedde sent søndag kveld, melder NRK og kom etter at politiet i Bergen aksjonerte lørdag kveld mot to adresser i Bergen og Askøy. I alt elleve rumenske statsborgere, åtte i Bergen og tre på Askøy, ble pågrepet.

Bakgrunnen var at flere av dem er slektninger av en 16 år gammel jente som de er siktet for å planlegge å selge til sexkunder.

– Vi mistenker at jenta ble transportert til Norge med det formålet å utnyttes til prostitusjon. Siden hun er en mindreårig, blir de siktet for grov menneskehandel, uttalte politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt.

Sent søndag kveld ble sju av de arresterte løslatt. To menn og to kvinner har fremdeles status som siktet og sitter i varetekt i Bergen. Politiet vurderer å framstille de fire for fengsling tirsdag.

Det er både tiggere og prostituerte blant de pågrepne. Politiet har ikke avvist at det kan bli flere pågripelser i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært