Meny

Rumenere løslatt etter aksjon i Bergen

Politiet har løslatt sju av de elleve rumenerne som ble pågrepet i Bergen lørdag. Fire personer vurderes framstilt for varetekt tirsdag. 

Løslatelsen skjedde sent søndag kveld, melder NRK og kom etter at politiet i Bergen aksjonerte lørdag kveld mot to adresser i Bergen og Askøy. I alt elleve rumenske statsborgere, åtte i Bergen og tre på Askøy, ble pågrepet.

Bakgrunnen var at flere av dem er slektninger av en 16 år gammel jente som de er siktet for å planlegge å selge til sexkunder.

– Vi mistenker at jenta ble transportert til Norge med det formålet å utnyttes til prostitusjon. Siden hun er en mindreårig, blir de siktet for grov menneskehandel, uttalte politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt.

Sent søndag kveld ble sju av de arresterte løslatt. To menn og to kvinner har fremdeles status som siktet og sitter i varetekt i Bergen. Politiet vurderer å framstille de fire for fengsling tirsdag.

Det er både tiggere og prostituerte blant de pågrepne. Politiet har ikke avvist at det kan bli flere pågripelser i saken.

(©NTB)

Populært