Flyhavarikommisjonen på vei til ulykkesstedet i Svolvær

To personer omkom da et småfly styrtet i sjøen rett etter avgang fra Svolvær.
To personer omkom da et småfly styrtet i sjøen rett etter avgang fra Svolvær. Foto: Sander Lied Edvardsen / Lofotposten / NTB scanpix

Flyhavarikommisjonen har sendt to inspektører til Svolvær for å bistå i arbeidet etter småflystyrten søndag kveld der to personer omkom.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havariinspektør Birger Andreas Bull sier til NTB at de vil starte med å lokalisere flyvraket for å få det hevet. Det er meldt laber bris fra sørøst og rundt 1 minusgrad i leteområdet mandag.

Inspektørene vil være framme i området mandag formiddag.

Svolvær lufthavn holder stengt for dagens to første avganger mandag.

Det var tårnet på flyplassen som varslet om ulykken som skjedde rett etter at et énmotors Piper småfly hadde tatt av for å returnere til Tromsø. Flyplassens båt fant de to forulykkede i sjøen.

– Det er den båten som rykker ut herfra ved havari på sjøen. Vi hadde selvfølgelig håpet at dette aldri skulle skje, men i kveld skjedde det, og vi var først ute med båten, sier flyplassjef Bjørn Opsahl til NRK.

Opsahl sier flyplassen holdes stengt deler av mandagen for å ta vare på de ansatte.

– Av hensyn til dem som var på jobb, har vi valgt å stenge for de to første avgangene. Vi må følge opp dem som har vært i innsats, og de har en del sterke inntrykk å bearbeide, forklarer han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært