Småfly styrtet i sjøen rett etter takeoff i Svolvær: To omkom

Artikkelen fortsetter under annonsen

To personer omkom da småflyet de satt i, styrtet i sjøen ved Svolvær søndag kveld. Årsaken til flystyrten er ikke kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde like etter at flyet tok av fra Svolvær lufthavn Helle klokken 20.30.

Politiet i Nordland bekreftet søndag kveld at de to personene som var om bord i flyet, omkom. Politiet jobber med å få bekreftet identiteten til de omkomne og å få varslet pårørende.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om ulykken fem minutter etter at flyet tok av. En redningsaksjon ble iverksatt med en redningsskøyte, et ambulansehelikopter fra Evenes og et Sea King-helikopter fra Bodø. Også de to hurtigruteskipene Trollfjord og Nordkapp – som befant seg i området – ble varslet og gjorde seg klare til å delta i redningsarbeidet.

Klokken 20.48 lokaliserte en redningsbåt fra flyplassen vrakgods og to personer i sjøen.

Redningsskøyte

Redningsskøyta Sundt Flyer, som er stasjonert i Svolvær, kom til ulykkesstedet i løpet av kort tid. De to personene som havnet i sjøen, ble plukket opp av mannskapet på redningsskøyta og fraktet inn til Svolvær.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Svolvær lufthavn Helle ligger rundt 6 kilometer øst for Svolvær og er en kortbaneflyplass der Widerøe har regelmessige flygninger til blant annet Bodø, Andenes og Oslo. I tillegg benyttes den av private småfly.

Kommunikasjonsrådgiver Lasse André Vangstein i Avinor, som eier flyplassen, opplyser til NTB at Statens havarikommisjon for luftfart rutinemessig er varslet om ulykken.