306 har meldt seg ut av Venstre – føler seg lurt av ledelsen

Trine Skei Grande under Venstres landsmøte i Ålesund. Siden landsmøtet har 374 meldt seg inn og 306 aktivt meldt seg ut
Trine Skei Grande under Venstres landsmøte i Ålesund. Siden landsmøtet har 374 meldt seg inn og 306 aktivt meldt seg ut Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Etter at Venstre sa ja til å regjere med Frp, har 306 aktivt meldt seg ut av partiet. Flere av dem er politikere som hadde viktige lokale verv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden Venstres landsstyremøte i desember der partiet sa ja til å regjere med Frp, har 374 meldt seg inn og 306 aktivt meldt seg ut, skriver Aftenposten.

Blant de utmeldte har avisa kartlagt rundt 20 som forlater verv de nå har. I tillegg er det en del lokalpolitikere som teller på knappene om de skal forlate partiet. Torsdag meldte nestleder i Buskerud Venstre, Helge Stiksrud, seg ut av partiet etter 42 år som medlem.

– Jeg forsikret potensielle Venstre-velgere gjennom hele valgkampen om at regjeringssamarbeid med Frp var utelukket. For meg handler det om personlig troverdighet, sier Stiksrud.

Helge Stiksrud i Buskerud Venstre har gitt seg i partiet etter 42 år. Foto: Ole Morten Melgård / Buskerud Venstre
Helge Stiksrud i Buskerud Venstre har gitt seg i partiet etter 42 år. Foto: Ole Morten Melgård / Buskerud Venstre

Venstres generalsekretær Marit Meyer sier hun gjerne skulle hatt med de erfarne politikerne som nå melder seg ut, videre.

– Det er aldri hyggelig når folk melder seg ut, sier hun, men påpeker at 306 utmeldelser av et samlet medlemstall på 7.000 utgjør små bevegelser.

Det partiet imidlertid ikke har oversikt over ennå, er hvor mange som i det stille lar være å fornye medlemskapet sitt. I fjor sank medlemstallet med 745.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært