Mann varetektsfengsles etter bombefunn i Kristiansand

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Onsdag kveld beslagla politiet bombekomponenter i en bolig på Evje. Fredag ble en mann varetektsfengslet i forbindelse med bombefunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. Han er siktet for ulovlig befatning av eksplosiver. Forholdet kan straffes med bot eller fengsel inntil to år.

– I forbindelse med ransaking av et hus på Evje i Aust-Agder onsdag 7. februar har politiet pågrepet en mann. Fredag 9. februar ble han fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett siktet for import og oppbevaring av eksplosive materialer, sier Cecilie Pedersen Hille, seksjonsleder i felles enhet for påtale i Agder politidistrikt i en pressemelding.

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker i full isolasjon.

Agder politidistrikt har vært svært tilbakeholdne med å gi informasjon i saken, og opplyser fredag at de etterforsker saken videre og vil ikke gi ytterligere kommentarer før tidligst over helgen.

Ifølge Agderposten skal det være en relasjon mellom mannen og familien som bor i eneboligen der det ble funnet kjemikalier og komponenter til å lage en svært kraftig bombe. PST er koblet inn i saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært