Meny

Skuddoffer på Holmlia avhørt – politiet ønsker flere tips

Politi med søker med hunder søker der en person ble truffet av skudd på Holmlia sørøst i Oslo onsdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Politi med søker med hunder søker der en person ble truffet av skudd på Holmlia sørøst i Oslo onsdag kveld. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Ingen er så langt pågrepet for å ha skutt en mann på Holmlia i Oslo onsdag kveld. Politiet er torsdag kveld på åstedet og ber folk komme bortom med tips.

Mannen i 20-årene ble truffet av flere skudd og er innlagt på Ullevål med alvorlige, men ikke livstruende skader. Skuddofferet er kjent for politiet fra tidligere, og politiet utelukker ikke at skyteepisoden kan knyttes til et gjengmiljø. Ingen er så langt pågrepet, og politiet ber nå om hjelp fra publikum.

– Dette er en veldig alvorlig hendelse som har skjedd midt i et boligstrøk. Vi har jobbet med både teknisk og taktisk etterforskning gjennom hele natten og utover torsdagen, og har fått inn flere tips fra publikum som vi sitter og ser på nå.Likevel ber vi fortsatt publikum om å ta kontakt med politiet hvis man har informasjon om saken, sier seksjonssjef Anne Alræk Solem i seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo-politiet til NTB.

Skytingen skjedde på en parkeringsplass i krysset Ravnåsveien/Ravnkroken like før klokken 21 onsdag kveld. På Twitter torsdag kveld opplyser politiet at de har en patruljebil på stedet og oppfordrer folk som har tips i saken om å kontakte denne patruljen.

– Skytingen skjedde i 21-tiden onsdag kveld, og vi trenger informasjon om observasjoner både forut for og etter dette. Man må ikke tenke at informasjon man kan ha, ikke er viktig. Det er det opp til politiet å vurdere, sier Solem.

Publikum kan også henvende seg med tips på epost til kriminalvakten.oslo@politiet.no og på telefonnummer 22 66 99 66.

Reaksjon:   Raymond Johansen og politisjef stiller til folkemøte etter skyting

Avhørt

Politiet opplyste onsdag kveld at skytingen skjedde over et større område, og at ting tydet på at mannen hadde forsøkt å løpe fra gjerningspersonen. Mannen tok seg inn i en leilighet i nærheten av åstedet, og eieren av leiligheten varslet politiet om hva som hadde skjedd.

– Vi har tatt et første innledende avhør av mannen, men hva som kom ut av avhøret ønsker jeg ikke å gå inn på så tidlig i etterforskningen, opplyser Solem.

Politiet var tidlig på jakt etter en sølvfarget bil som de mener gjerningspersonen kjørte i retning Holmliaveien. Bilen er muligens en sølvfarget Chrysler Voyager eller Ford S-Max.

Skyting og knivstikking

Det har de siste månedene vært flere voldshendelser på Holmlia. Så sent som 21. januar ble to menn i 20-årene knivstukket i nettopp Ravnåsveien. Politiet opplyste da at det kunne være snakk om så mange som tolv gjerningspersoner, men det er ikke kjent om noen er pågrepet for denne voldsepisoden.

I begynnelsen av oktober ble en 21 år gammel mann skutt på Holmlia i Oslo. Mannen ble kritisk skadd, men tilstanden bedret seg. To menn i 20-årene ble pågrepet og siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

– Nå etterforsker vi denne konkrete hendelsen, og det er for tidlig å si om det er noen sammenheng med tidligere voldshendelser, sier Solem.

Populært