Eventyrvinter møtte Kate og William i Holmenkollen

Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Øvresetertjern sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate besøker Øvresetertjern sammen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det britiske hertugparet William og Kate ble møtt av gnistrende sol, snøtunge trær og ikke minst glade unger da de ankom Holmenkollen fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På Holmenkollen arena hadde mange godt kledde skuelystne møtt fram.

Kate og William ankom sammen med kronprinsparet Haakon og Mette-Marit et drøyt kvarter etter skjema, alle iført fornuftig vintertøy og toppluer mot kulda.

Første punkt på programmet var en omvisning på Skimuseet. Der fikk de blant annet se bilder av dronning Maud, grandtante til britenes dronning og Williams bestemor Elizabeth. Det dansk-britiske kongeparet Haakon og Maud skjønte raskt at veien til å bli akseptert som norske, gikk via langrennssporet, noe som er grundig dokumentert på museets vegger.

Deretter bar det opp på toppen av hoppbakken, der hertugparet både kunne la seg imponere av en gnistrende utsikt over Oslo og få en passiar med den unge skihopperen Anniken Mork, før hun til hertugparets jubel satte utfor.

Samtidig gjorde barn fra utebarnehagen Onkel Toms Hytte på Øversetertjern ved Tryvann seg klare til å vise prinsen og hertuginnen hvordan lek og friluftsliv er en naturlig del av oppveksten i Norge. På skiskolen skulle de få vise de kongelige kunstene sine.

Besøket er kommet i stand etter ønske fra gjestene, og Kate, som snart er trebarnsmor, gikk selv ned på kne for å prate med ungene.

Besøket avsluttes med pølsegrilling på bål, før hertugparet tar fatt på hjemreisen til Storbritannia.