Kate og William vandret under barnas regnbue

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Ingrid Alexandra sto for guidingen da det britiske hertugparet prins William og hans kone Kate fikk en omvisning i prinsessens egen skulpturpark. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også dronning Sonja og kronprinsparet Haakon og Mette-Marit var med på den langsomme ferden, som tok lengre tid enn planlagt fordi Kate og William tok seg god tid til å snakke med de mange som hadde møtt fram for å få et glimt av det britiske hertugparet.

En solid regnbue i plast tvers over stien, tegnet av norske 5.- og 6.-klassinger, var blant skulpturene paret fikk oppleve.

Guidingen gjennom parken var det 14 år gamle prinsesse Ingrid Alexandra som sto for, som forklarte og svarte på spørsmål på perfekt engelsk. Latteren satt også løst blant de kongelige.

Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark er en del av Slottsparken og ble gitt som gave fra Sparebankstiftelsen DNB i forbindelse med kongeparets 25-årsjubileum i 2016. Skulpturene er et resultat av en landsomfattende tegnekonkurranse for skoleelever, som skal resultere i i alt ti skulpturer.

Første del av konkurransen ble avholdt for landets tre nordligste fylker, andre del gikk til skolebarn i Hedmark og Oppland, samt Sør- og Nord-Trøndelag. Tredje og siste del ble sendt ut høsten 2017 til elever i Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Buskerud og Telemark.