Politileder i Oslo siktet for flere lovbrudd

En politileder i Oslo er suspendert etter at han ble siktet for flere lovbrudd. Forholdene skal ikke være jobbrelaterte, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimannen jobber til daglig i Oslo politidistrikt. Han er suspendert fra stillingen sin etter at han ble pågrepet i begynnelsen av januar.

– Vedkommende er ute av tjeneste. Utover det vil vi ikke kommentere saken, sier HR-direktør Anne-Cecilie Kran i Oslo politidistrikt til NRK.

Mannens forsvarer, som er ansatt i advokatfirmaet Andenæs Aaløkken Veum, ønsker ikke å uttale seg om saken. Advokat Ellen Holager Andenæs i samme firma sier imidlertid til Dagbladet at den siktede nekter for anklagene mot ham.

– Han bestrider å ha gjort noe straffbart, sier hun i en kort kommentar.

Etter det rikskringkasteren erfarer er politimannen blant annet siktet for trusler, men sakene skal ikke ha tilknytning til hans arbeid som politimann.

Saken etterforskes av Øst politidistrikt fordi mannen er ansatt i Oslo. Politiadvokat Kristine Kiær bekrefter at en ansatt i Oslo-politiet er siktet for flere forhold, men vil ikke gå inn på hva slags saker det er snakk om.

– Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt, blant annet vitneavhør. Derfor ønsker vi ikke å omtale dette nå, sier Kiær.

Mannen ble pågrepet i forbindelse med ransaking og beslag, men er ikke varetektsfengslet.

Personvernpolicy