Fire alvorlig skadd etter kollisjon mellom buss og lastebil

Video: En lastebil og en buss har kollidert på Alfaset i Oslo.

En lastebilsjåfør og tre busspassasjerer er alvorlig skadd etter en kollisjon mellom en buss og en lastebil på Alfaset i Oslo torsdag morgen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den kvinnelige lastebilsjåføren ble sendt til Ullevål med det som først virket som kritiske skader. Etter intensivbehandling på sykehuset beskrives tilstanden nå som alvorlig, men ikke livstruende, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo politidistrikt til NTB.

Kvinnen i 30-årene satt fastklemt i lastebilen en stund etter ulykken.

I alt 13 personer fra bussen ble kjørt til legevakten med lettere skader, mens tre passasjerer ble kjørt til legevakten med det som betegnes som noe mer alvorlige skader.

Det var drøyt 40 passasjerer i bussen da ulykken skjedde. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 8.43. Totalt var 49 personer involvert i ulykken, 32 av dem slapp fra det hele uten fysiske skader.

Ulykken skjedde i en sving inne på industriområdet på Alfaset. At det i tillegg var veldig glatt på stedet, mener politiet kan ha hatt betydning.

– Det gjenstår å kartlegge nærmere hva som har skjedd, men vi kan nok si at det dreier seg om en møteulykke. Det er lav fartsgrense i området, noe vi er glad for, hvis ikke kunne nok dette ha endt atskillig verre, sier Gulbrandsen.

Politiet, Statens vegvesen og Statens havarikommisjon for transport er på stedet og foretar sporsikring og grundige tekniske undersøkelser for å analysere ulykken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden