Meny

Nytt snøfall på Sørlandet – 5.300 uten strøm

Nedsnødde kraftledninger førte til strømbrudd for innbyggerne på Sørlandet vinteren 2007. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
5.300 strømkunder i Agder-fylkene er lørdag ettermiddag uten strøm etter et nytt snøfall. Agder Energi ber folk om å ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

Fredag opplyste strømselskapet at de fleste kundene hadde fått tilbake strømmen etter snøværet tidligere i uken, men gleden ble kortvarig. Det sørget et nytt snøfall natt til lørdag for.

Værprognosene for de neste dagene tilsier at situasjonen kan vedvare, frykter Agder Energi. Nå råder de kundene til å vurdere alternative oppvarmingsmuligheter og til å ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig.

– I tillegg bør folk tappe vann dersom de er avhengige av strøm for vannforsyningen. Slik feilsituasjonen er, kan det ta tid før kundene får strømmen tilbake, opplyser Agder Energi Nett i en pressemelding lørdag ettermiddag.

De nye strømbruddene har rammet mange av områdene som ble rammet tidligere denne uken.

– Hold avstand

Strømselskapet skal befare linjenettet ved hjelp av helikopter.

– Det gir en bedre oversikt over hvor feilsituasjonene er, samtidig som en får avdekket trær som står i fare for å velte og forårsake strømbrudd, heter det i pressemeldingen.

Strømselskapet minner samtidig om at folk må holde god avstand til strømlinjer som har falt på bakken, lavthengende linjer og trær som har falt ned på linjene.

– Berøring kan medføre livsfare, advarer Agder Energi.

Togtrøbbel

Det er også store problemer på Sørlandsbanen. Den ble åpnet ved 3.15-tiden, men snaut to timer senere, ved 5-tiden, kjørte vestgående nattog fra Oslo S til Stavanger inn i et tre mellom Marnardal og Audnedal.

– Det er fastslått skader på togets strømavtaler og på kjøreledningen som forsyner togene med kjørestrøm. Det vil trolig ta mange timer før skadene er utbedret, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane Nor.

Les også:   Dette har du krav på etter et strømbrudd

Buss

Et diesellokomotiv fra Stavanger ble rekvirert for å trekke nattoget vekk, og lørdag formiddag ble det slept inn til Marnardal. Passasjerene ble fraktet videre med buss. 300–350 meter med kjøreledning er ødelagt.

Inntil videre er togtrafikken stanset på strekningen mellom Kristiansand og Nelaug, Marnardal-Audnedal og på Arendalsbanen.

Problemene i Agder-fylkene begynte tirsdag da store snømengder falt over hele Sørøst-Norge. Så mange som 22.400 husstander i Sørøst-Norge var uten strøm en periode tirsdag ettermiddag.

Les også:   Stuntet til Anne-Mari og Martin går viralt – ser du hvorfor?

Populært