Politiet har opphevet evakueringen ved Driva

Dronebilde fra NVEs anleggsarbeid etter snøskred over elva Driva i kommunene Oppdal og Sunndal. Foto: Simon Oldani / NVE / NTB scanpix
Dronebilde fra NVEs anleggsarbeid etter snøskred over elva Driva i kommunene Oppdal og Sunndal. Foto: Simon Oldani / NVE / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Evakueringen ved elva Driva er opphevet. Politiet fattet beslutningen etter å ha fått beskjed fra NVE om at vannstrømmen er stabil og at demningen ligger i ro.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har observert stedet kontinuerlig, og opplyser at der ikke er noen tegn til brudd eller gjennomslag.

Dermed får alle de evakuerte reise hjem igjen. I alt 35 boliger ble evakuert og produksjonen ble stanset ved en skiferbedrift med 50 ansatte noen kilometer sør for Oppdal som følge av fare for flom.

Onsdag kveld gravde NVE en kanal gjennom snødemningen i Driva. Torsdag fortsatte arbeidet med å øke vannstrømmen gjennom snøskredet på en forsvarlig måte.

– For å unngå farlige situasjoner i en vinterflom eller ved mye nedbør, må mest mulig av snøen og demningen i elveløpet fjernes i løpet av den nærmeste uken, opplyser NVE.

Fra onsdag kveld til torsdag formiddager magasinet tappet ned med cirka 1 meter. Foreløpige beregninger viser at vanninnholdet er halvert til rundt 100.000 kubikkmeter.

Direktoratet bemerker at arbeidet med å tømme magasinet og ha kontroll på demningen har hatt en framdrift som er bedre enn forventet.

NVE vil videreføre tømmingen gjennom helgen. Tidlig neste uke vil direktoratet vurdere å ta ut snømassene i elveløpet og demningen.

Publikum rådes til fortsatt å være oppmerksom på is og økt vannføring langs vassdraget.