Meny

Nordlys: Siktet samfunnstopp nekter for å ha fremsatt trusler

Den siktede samfunnstoppen i Troms skal ha sagt at han kunne hjelpe en ung mannlig asylsøker med å få bli i Norge hvis asylsøkeren adlød ham, skriver Nordlys.

Mannen er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved å misbruke sin stilling, samt for å ha utnyttet en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

– Han nekter som kjent straffskyld for siktelsen. At det skal ha blitt framsatt noen form for trusler, stiller han seg også helt uforstående til, sier hans forsvarer, advokat Ulf Hansen til Nordlys.

Politiet har så langt identifisert to personer som har status som fornærmet i saken. I 2015 ble siktede anmeldt av en annen ung mannlig asylsøker bosatt på et mottak i Troms.

Anmeldelsen ble henlagt i september året etter på bevisets stilling, men mannen har likevel status som fornærmet siden politiet vurderer å gjenoppta etterforskningen i lys av pågripelsen for to uker siden, ifølge avisen.

Anklagene i 2015 lignet ifølge Hansen på dem som nå danner grunnlaget for siktelsen mot mannen. Forsvareren minner samtidig om hvorfor saken ble henlagt:

– Det var på grunn av at det var opplysninger og påstander som åpenbart ikke kunne være riktige. Det var ting som lot seg kontrollere og som ikke stemte, sier Hansen.

Samtidig mener politiet at det finnes potensielt flere, hittil uidentifiserte fornærmede.

– Vi forsøker å finne fram til flere mulige fornærmede ved gjennomgang av etterforskningsmaterialet og sammenstilling av opplysninger. Så gjenstår det å se om flere har vært utsatt for noe, sier politiinspektør Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt.

Politiet i Tromsø har fått inn flere tips i forbindelse med etterforskningen. Flere av tipserne skal avhøres, opplyser politiet i Tromsø til NRK tirsdag.

Populært