Meny

Drøyt 9.000 husstander uten strøm på Sør- og Østlandet

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Etter kraftig snøvær er fortsatt rundt 9.250 strømkunder uten strøm på Sør- og Østlandet, ifølge NVE. Flere av disse må belage seg på en strømløs natt.

– Nettselskapene har stått på hele dagen, og de har brukt store ressurser på å rette feil. Likevel ser vi dessverre at mange fortsatt er uten strøm etter det kraftige snøværet på Sør- og Østlandet, sa avdelingsdirektør Ingunn Åsgard Bendiksen i NVE Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) klokken 18.45. Da var nesten 16.000 uten strøm, men snaut fem timer senere hadde rundt 7.000 av dem fått strømmen tilbake.

Det er fortsatt områdene på Sørlandet der snøværet kom inn først, det er flest strømløse. Noen husstander har vært uten strøm i et døgn, og noen må altså trolig vente til onsdag før strømmen er tilbake.

– Dette skyldes flere og omfattende feil på forsyningslinjene inn til det aktuelle området. Det jobbes kontinuerlig med feilretting, sier Bendiksen.

Så mange som 22.400 husstander var uten strøm en periode tirsdag ettermiddag.

Populært