Uværet skaper store problemer for togtrafikken i hele Sørøst-Norge

Brøyting på Jernbanetorget i Oslo etter nattens snøfall. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
Brøyting på Jernbanetorget i Oslo etter nattens snøfall. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Store snømengder og vind hindrer togtrafikken og skaper kraftige forsinkelser på alle linjer i Sørøst-Norge, melder Bane Nor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen stasjon er stengt på grunn av en feil på signalanlegget. Dette skaper problemer for alle tog som skal passere stasjonen, og passasjerene blir flyttet over på busser.

– I tillegg er samtlige linjer over hele Sørøst-Norge berørt av været. Kombinasjonen av mye snø og kald vind fører til problemer for alle sporvekslene på toglinjene, noe som fører til store forsinkelser over alt, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

NSB er sterkt berørt av de samme problemene Bane Nor strever med, men omtaler den totale stansen ved Drammen stasjon som dramatisk for all trafikk som kommer fra eller skal til Vestfold og lenger sørover.

– Vi forsøker å få passasjerene over på busser, så mange busser vi klarer å få tak i. Vi kjører buss fra Drammen til Asker, sier NSBs pressevakt Håkon Myhre til NTB.

Et lyspunkt fra NSBs side er at lokaltrafikken rundt Oslo går, om enn med noen forsinkelser. Verre er det at Nordlandsbanen er helt stengt og at det også ser ut at Dovrebanen må stenges i løpet av kort tid.

– Vi har store utfordringer i dag og alt skyldes været, sier Myhre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden