Meny

Halliktiltalt møter ikke i retten – politiet vurderer å be Romania overta saken

To rumenske menn er tiltalt for hallikvirksomhet, men for andre gang har den 38-årige antatte hovedmannen glimret med sitt fravær i Bergen tingrett.

Rettssaken mot de to skulle i utgangspunktet starte i mai i fjor og vare i seks dager. 38-åringen møtte imidlertid ikke i retten verken den gang eller da rettssaken ble forsøkt startet opp igjen i forrige uke.

Denne gangen var årsaken at han er innlagt på sykehus i hjemlandet. Og ettersom Norge normalt ikke kan kreve å få utlevert borgere fra Romania, hadde ikke retten noe annet valg enn å utsette saken mot ham igjen.

Politiet gir likevel ikke opp å få mannen dømt, og sier til NRK at de nå vil vurdere å be statsadvokaten om å sende saken over til påtalemyndigheten i Romania.

– Vi kommer til å strekke oss langt for å få mannen dømt, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt til kanalen.

Ifølge tiltalen skal de to mennene ha ført opp mot 30 kvinner ut i prostitusjon. Kvinnene skal ha måttet betale 38-åringen 4.000 kroner i måneden for å få stå på gata, mens 41-åringen på sin side er tiltalt for å ha medvirket til å samle inn pengene.

Reportasje:  – «Nina» har vært offer for grov menneskehandel i en lang periode

Rettssaken mot 41-åringen ble bestemt å gå som planlagt. Forsvarer Alexander Ryberg Greaker mener imidlertid rettssaken bør bli utsatt også for hans del, ettersom bevisbyrden i hovedsak retter seg mot 38-åringen.

– Det er et paradoks at den mest sentrale tiltalte ikke er til stede, sier Greaker, som vil be om full frikjennelse for sin klient.

Aktuelt: 

Rumenere i Norge med grove anklager om sigøynermafia

Mann dømt for å ha tvunget samboeren til prostitusjon

Populært