Ansatt i Forsvaret siktet for voldtekt

En mann som arbeider i Forsvaret i Bodø, ble i forrige uke pågrepet og siktet for voldtekt, skriver Avisa Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ut fra siktelsen skal mannen ifølge avisa ha begått overgrepet mot en annen ansatt mann i 20-årene i juni i fjor sommer.

Politiet etterforsker om mannen har gjort set skyldig i flere tilsvarende forhold.

– Det foreligger mistanke om seksuallovbrudd mot flere andre navngitte fornærmede, sier påtaleleder Bjarte Walla hos politiet i Salten.

Politiinspektøren opplyser at forholdene går tilbake til 2016. Samtlige fornærmede er alle etter det avisa erfarer menn i 20-årene og kolleger av siktede.

Oberstløytnant Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter opplyser at de ble kjent med saken gjennom flere varsel rett før jul.

– Innholdet i varslingene var av en slik karakter at Forsvaret oppfordret melderne om å kontakte politiet, skriver Moen i en epost.

Han opplyser at Forsvaret i tiden etter dette har hatt dialog med politiet og bidratt til å få fram fakta i saken.

– Umiddelbart etter at Forsvaret ble gjort kjent med varslene, kontaktet vi vedkommende og påla permisjon. Vedkommende er med andre ord ikke i arbeid per nå, svarer Moen.

Advokat Tor Haug er forsvarer for mannen.

– Jeg kan bekrefte at jeg bistår en person som er siktet for seksuallovbrudd. Min klient erkjenner ikke straffskyld. Ut over det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden