Meny

Politiet bekrefter: – Gjorde funn utendørs på eiendommen

Politiadvokat André Lillehovde van der Eynden i forbindelse med pressekonferansen om Janne Jemtland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Mandag ble ektemannen til Janne Jemtland varetektsfengslet i fire uker.

Politiet holdt mandag en pressekonferanse der de bekreftet at funnet på eiendommen til Janne Jemtland og den drapssiktede ektemannen, ble gjort utendørs.

– Funnet som førte til pågripelsen ble gjort ute på eiendommen. Vi jobber med eiendommen som et funnsted, sa politiadvokat Andrè Lillehovde van der Eynden i Innlandet politidistrikt på pressekonferansen.

Politiadvokaten presiserer at eiendommen ikke anses som et åsted, og at de fortsatt må holde kortene tett til brystet for å verne om etterforskningen.

– Sentrale vitner er ikke avhørt og som kan bli påvirket av det som står i mediene, sier han.

Les også: Drapssiktet ektemann tatt med til funnsted

Venter på obduksjonsrapport

Politiet venter fremdeles på obduksjonsrapporten og har ikke fått bekreftet at kvinnen som ble funnet død i Glomma, er den savnede Janne Jemtland. Obduksjonsrapporten er ventet tidligst mandag kveld.

– Vi har ikke fått en endelig bekreftelse på identitet på denne personen, men vi har gode grunner til å si at det er Janne Jemtland som er funnet, sier van der Eynden.

Siktede er fortsatt villig til å la seg avhøre.

– Han forklarer seg for politiet, sier politiadvokaten.

Les også: Politiet: – Vi har nå en teori om hvordan drapet har foregått

Varetektsfengslet i fire uker

Hedmarken tingrett har fengslet Janne Jemtlands ektemann (46) i fire uker, uten at siktede selv var til stede.

Ektemannen nekter straffskyld etter siktelsen om drap. Han hadde på forhånd likevel akseptert politiets krav om fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, og med fullstendig isolasjon de to første ukene.

Han er også underlagt medieforbud.

Populært