Alexander Rybak tilbake i Melodi Grand Prix

Artikkelen fortsetter under annonsen

10. mars går Melodi Grand Prix 2018 av stabelen. Alexander Rybak er klar, ni år etter at han vant hele Eurovision med rekordsum og storslageren «Fairytale».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ble årets MGP-finalister presentert i NRKs Store Studio, og bookmakerne har allerede pekt ut sine favoritter. Stella & Alexandra er bookmakernes favoritt, med en vinnerodds på 2.80. De stiller sammen med sangen «You got me».

Rybaks stiller med sangen «That's How You Write A Song», og norsk-hviterussiske musikerens sjanser for seier gis en odds på 4.00.

– Forventningene rundt Alexander Rybaks comeback er gigantiske, men vi synes låten var litt «tam» og tror Stella & Alexandras sang treffer folket mer, sier PR-manager Mikael Mellqvist fra spilleselskapet Coolbet.com.

Rybak deltok i MGP i 2009 med sangen «Fairytale», og vant den norske finalen. Musikeren vant også Eurovision Song Contest i Moskva med den største seiersmarginen siden dagens poengsystem ble innført i 1975. I år tror bookmakerne at konkurransen imidlertid vil bli tøffere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alejandro Fuentes, Ida Maria og Rebecca er blant outsiderne som også kjemper om MGP-seieren i år. Sistnevnte har en vinnerodds på 6.00, og Mellqvist ber folk se opp for Rebeccas bidrag.

– Det gjenstår å se hvilken sang folket trykker til sitt bryst. Det er ikke alltid førsteinntrykket er det beste, noen sanger trenger litt tid på å modnes og blir bedre etter hvert. Alejandro Fuentes forsøk på spansk er også spennende, sier Mellqvist.

Årets MGP-finale finner sted lørdag 10. mars i Oslo Spektrum og skal ledes av Silya og Kåre Magnus Bergh. Det er totalt ti finalister som stiller opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er alle bidragene i årets Melodi Grand Prix:

Charla K: «Stop the Music»

Tekst og melodi: Charlotte Kjær/Per Gessle/Alex Shield

Tønsberg-jenta Charlotte Kjær (29) bor nå i Stockholm, der hun fant tonen med låtskriver, produsent og artist Alex Shield både privat og profesjonelt. I fjor signerte hun platekontrakt med Per Gessle. Hun har også vært med på å skrive "Stamina" for Anastacia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alejandro Fuentes: «Tengo Otra»

Tekst og melodi: Alejandro Fuentes/Angel ArcePututi/Alejandro ArcePututi

Den nye gitarkameraten (30) var først å se i "Idol" i 2005. Siden Alejandro opprinnelig er fra Chile, har han ifølge NRK ønsket å gjøre kjærlighetssangen som er hans bidrag, på spansk.

Aleksander Walmann: «Talk to the Hand»

Tekst og melodi: JOWST (Joakim With Steen)/Jonas McDonnell/Magnus Klausen

Aleksander Walmann (32) har vært å se både i "The Voice" i 2012, i "Stjernekamp" i fjor høst, og naturligvis som sanger sammen med JOWST i fjorårets Eurovision med "Grab the Moment". Nå deltar de to for andre gang, men med bare Walmann på scenen.

Stella & Alexandra: «You Got Me»

Tekst og melodi: Gustav Eurén/Niclas Arn/Stella Mwangi/Andreas Alfredsson

Det var NRK som brakte sammen Stella Mwangi (31) og Alexandra Rotan (21) for å gjøre denne låten, noe som beskrives som "full match". Mens Stella Mwangi er anerkjent rapper, reiser Alexandra Rotan verden rundt som hovedvokalist for Alan Walker. Begge har MGP-historie å vise til: Stella vant med "Habahaba" i 2011, mens Alexandra tro til i juniorutgaven i 2010.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vidar Villa: «Moren din»

Tekst og melodi: Vidar André Mohaugen/Jonas Thomassen/Martin Thomassen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vidar Villa (26) er en av fjorårets mest strømmede norske artister med sine partylåter. Nå synger han om to venner, der den ene er forelsket i kompisens mor.

Tom Hugo: «I Like I Like I Like»

Tekst og melodi: Tom Hugo Hermansen

Hermansen (38) skriver for både norske og internasjonale artister, sistnevnte i Japan, Tyskland og Kina. Han synger også sine egne låter. Tom Hugo deltok i MGP for første gang i 2013 med sangen "Det er du". Nå er han å høre på engelsk.

Se også: Det spruter inn­le­velse når han døve­tol­ker Melodi Grand Prix

Ida Maria: «Scandilove»

Tekst og melodi: Ida Maria Børli Sivertsen/Stefan Törnby

Etter å ha sunget seg nesten til topps i fjorårets "Stjernekamp", trår Ida Maria Børli Sivertsen (33) på ny i MGP – der hun sist prøvde seg som låtskriver i fjor med "Mama's Boy", sunget av Ella. Men denne gangen står Ida Maria selv på scenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rebecca: «Who We Are»

Tekst og melodi: Kjetil Mørland

2015-vinneren Kjetil Mørland, som skrev "A Monster Like Me" og kom på 8. plass i Eurovision-finalen, er tilbake med en ny låt – og en ny kvinnelig sanger: 19 år gamle Rebecca Thoresen. Hun har blant annet varmet opp for Isac Elliot og Donkeyboy på Hvalstrand – og spilt på Bluebird Café i Nashville.

Nicoline: «Light Me Up»

Tekst og melodi: Nicoline Berg Kaasin/Johan Larsson/Emilie Adams

Kjent fra blant annet "The Voice" i 2015 og "Stjernekamp" i 2016, har Nicoline vært med i Melodi Grand Prix og Eurovision-finalen før – som korist for Margaret Berger i 2013. Hun koret også for Agnete i 2016 i Eurovision. Denne gangen er hun klar med en låt hun selv har vært med på å skrive.

Se også: Putin-parodi kapret MGP-showet

Alexander Rybak: «That’s How You Write a Song»

Tekst og Melodi: Alexander Rybak

Alexander Rybak (31) er Norges egen Eurovision-legende etter at han hanket inn utrolige 387 poeng i den internasjonale finalen i 2009 med "Fairytale", noe som var rekord. "Fairytale" gikk videre til å toppe en rekke europeiske hitlister, mens albumet "Fairytales" ble utgitt i 25 land og sikret ham et stort publikum ute.

SE VIDEO: Her hylles Alexander Rybak etter seieren i Eurovision: