Siste ulv i jaktkvoten er felt

Den foreløpig siste av totalt 16 ulver i de to revirene Osdalsflokken og Julussaflokken ble skutt fredag morgen. Jaktlaget mener imidlertid at det kan være flere dyr igjen i de to flokkene og nå må myndighetene vurdere å utvide jakten. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Den foreløpig siste av totalt 16 ulver i de to revirene Osdalsflokken og Julussaflokken ble skutt fredag morgen. Jaktlaget mener imidlertid at det kan være flere dyr igjen i de to flokkene og nå må myndighetene vurdere å utvide jakten. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fredag morgen ble den siste av 16 ulver som skulle felles i Osdalsreviret. Kvoten er dermed fylt og jakten på flere dyr stanses, melder fylkesmannen i Hedmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen 16 dyr skulle felles i de to revirene Osdalsflokken og Julussaflokken. Jakten har pågått siden nyttår og fredag morgen ble den siste av dyrene i kvoten felt, melder Nationen.

Fremdeles gjenstår en kvote på seks dyr som kan felles utenfor de utpekte revirene.

Hensikten med jakten mot de to flokkene har vært å utradere dem. Jegerne som har deltatt i jakten tror imidlertid at det er flere dyr igjen, men det er ikke gitt tillatelse til å felle flere enn 16 dyr.

– Dersom det fortsatt befinner seg ulver i området etter at kvoten er fylt kan det bli aktuelt å gjøre en ny vurdering, sier statssekretær Lars Andreas Lunde (H) i Klima- og miljødepartementet til Bondebladet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden