Meny

Store styrker leter fortsatt etter Janne Jemtland i Brumunddal

Politiet i Brumunddal bruker snøscooter for å ta seg fram i søkeområdet. Ifølge politiet har de ikke funnet flere spor, og ingen er mistenkt etter at Janne Jemtland forsvant i romjulen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Til tross for omfattende bistand fra Sivilforsvaret og Kripos vet politiet fortsatt ikke hva som har skjedd med savnede Janne Jemtland i Brumunddal.

Sivilforsvaret bisto torsdag i letingen etter den 36 år gamle tobarnsmoren med 27 personer, i tillegg har Kripos de siste dagene stilt opp med hele 12 etterforskere.

Torsdag ble det søkt på flere steder i området fra Jemtlands bolig i Ellevsætervegen 641 i Brennliroa i Veldre og ned til Brumunddal sentrum. Det ble gjennomført søk blant annet ved Veldre sag litt øst for boligen, ved gamle Fagerlund skole i Brumunddal, samt ved Byhagan litt nord for sentrum.

Likevel er det fortsatt blodsporene i snøen som ble funnet rundt en kilometer fra hverandre i Fagerlundveien og Lillehaugveien torsdag og lørdag forrige uke som er de eneste konkrete sporene etter 36-åringen. Sporene ble funnet en drøy mil fra Jemtlands bolig. Ingen er så langt mistenkt eller siktet i saken.

Les også:  Janne Jemtlands forsvinning: Politiet utelukker ikke at blodspor er plantet

– På bakgrunn av blodsporene defineres dette fortsatt som en kriminalsak. Vi har ikke lukket noen dører når det gjelder teorier om hva som kan ha skjedd, og vi må holde alle muligheter åpne. Men vi vet at noe har skjedd med henne, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til NTB.

Sjekker videoovervåking

Politiadvokaten sier søkene de siste par dagene har vært rettet mot spor som er blitt markert av politihelikopteret. Det er også gjennomført omfattende søk i området der blodsporene ble funnet. Det var en mann som var ute og luftet hunden sin, som oppdaget det ene funnstedet, ifølge NRK.

Les også:  Politiet: Sannsynligheten øker for at det har skjedd noe med Janne Jemtland

En av politiets teorier er at Jemtland kan ha blitt påkjørt natten hun forsvant. Politiet forsøker blant annet å finne svar på hvorfor det er funnet blodspor på to separate steder. Ettersom politiet ikke har funnet blodspor mellom de to funnstedene, har det vært naturlig for politiet å undersøke om 36-åringen kan ha blitt fraktet i bil.

– Politiet er interessert i tips og opplysninger om kjøretøy, og det er godt kjent at det foreligger en god del overvåking sentralt i Brumunddal. Gjennomgang av slikt videomateriale har vært en stor del av vårt etterforskningsarbeid, men det er snakk om store områder, så det tar tid å skaffe seg fullstendig oversikt, sier Van der Eynden.

Les også:  Politiet fikk to meldinger fra ektemannen om savnede Janne Jemtland

Tips om personer som ligner

Politiet hadde torsdag ettermiddag fått inn godt over 200 tips i saken. Politiet har gått ut med bilde av Janne Jemtland og en beskrivelse av klærne hun hadde på seg da hun forsvant natt til fredag i romjulen. Det har gitt politiet flere interessante tips, sier Van der Eynden.

– Det kommer fortsatt inn tips og det viser seg at det er folk som sitter der ute og som har informasjon som kan være viktig i kartleggingsarbeidet. Vi har fortsatt ingen bekreftede observasjoner av Janne Jemtland, men vi har fått inn tips fra personer som kan ligne henne, sier politiadvokaten.

36-åringen forsvant etter at hun hadde vært på fest i forsamlingshuset Veldrom torsdag 28. desember sammen med ektemannen. Det er ektemannen som sist så henne da hun skal ha gått ut i 2-tiden på natten.

Les også:  Kripos styrker letingen etter savnede Janne Jemtland

Familien sterk preget

Torsdag ble det også kjent at familien til den savnede kvinnen har fått oppnevnt en bistandsadvokat, advokat Ida Andenæs. Til VG forteller hun at familien er sterkt preget etter at Jemtland har vært savnet i 13 dager.

– Familien er fullstendig knust og håper at etterforskningen snart vil gi dem et svar på hva som har skjedd, sier Andenæs til avisen.

Populært