Politiet fikk to meldinger fra ektemannen om savnede Janne Jemtland

– Det hele framstår som en gåte, sier en av festdeltakerne.

Festdeltageren, som ønsker å være anonym, forteller til Dagbladet at det var rundt 170 personer til stede på festen.

 – Jeg har tenkt tilbake på om jeg la merke til noe, men jeg husker bare at hun var fornøyd og i godt humør. Jeg tror ikke noen har lagt merke til noe spesielt. Det hele framstår som en gåte, sier mannen.

Lensmann Terje Krogstad opplyste på en pressekonferanse mandag formiddag at ektemannen ringte inn til politiet på formiddagen lørdag 30. desember. Hun ble sist sett i totiden et drøyt døgn tidligere.

– Det ble ikke vurdert som akutt eller bekymringsfullt og derfor ble det ikke satt i gang noen leteaksjon, sier Krogstad.

– Vi fikk en ny melding på søndagen. Da ble en leteaksjon iverksatt umiddelbart, opplyser Krogstad.

Han sier lydfilen fra samtalen ektemannen hadde med politiet allerede lørdagen, er lagret, og at de i etterkant skal se nærmere på om politiet har gjort noe kritikkverdig i forbindelse med denne oppringingen.

Ektemannen skal være kritisk til at politiet ikke reagerte raskere da han meldte henne savnet første gang.

Ingen mistenkt

36-åringen forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Hun forsvant etter at hun hadde kommet hjem fra en fest på forsamlingshuset Veldrom i Brumunddal.

Politiadvokat André Lillehovde Van der Eynden opplyste på pressekonferansen at Janne Jemtland fortsatt har status som savnet, og at det ikke har vært noen vesentlig utvikling i saken siden søndag.

– I det ligger da at vi ikke har lokalisert Janne Jemtland. Hun er ikke funnet og har fortsatt status som savnet. Vi har heller ingen mistenkte eller siktede i saken per nå, sier han.

Ulike teorier

Politiet fant torsdag og lørdag blodspor i snøen i veikanten på to steder i området ved Lillehaugveien og Ånerudveien, som har vist seg å stamme fra den savnede kvinnen. Blodsporene ble funnet rundt en kilometer fra hverandre.

Blodsporene har styrket en av teoriene politiet jobber med – at Janne Jemtland kan ha blitt påkjørt.

Nye sperringer er satt opp i området rundt Fagerlundvegen i Brumunddal lørdag ettermiddag. Blodspor funnet i området er bekreftet å stamme fra 36 år gamle Janne Jemtland som har vært savnet siden 29. desember. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nye sperringer er satt opp i området rundt Fagerlundvegen i Brumunddal lørdag ettermiddag. Blodspor funnet i området er bekreftet å stamme fra 36 år gamle Janne Jemtland som har vært savnet siden 29. desember. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Etter at vi gjorde funnene gikk vi over til å definere dette fra ren savnetsak til en sak hvor det har skjedd noe. Noe har tilstøtt Janne Jemtland og vårt hovedmål er å finne ut hva som har skjedd. Vi jobber bredt og holder alle teorier åpne. Vi har også god bistand fra Kripos i dette arbeidet, sier politiadvokaten.

– Vi håper å finne Janne Jemtland i live, understreker Van der Eynden.

Omfattende arbeid

Politiet forteller om et omfattende etterforskningsarbeid, med vitneavhør, rundspørringer og med svært mange tips fra publikum. Søkene i nærheten av Brumunddal sentrum der det er funnet blod fra 36-åringen, er avsluttet.

– Men de tekniske undersøkelsene foregår fortsatt. Våre kriminalteknikere gjør sporsikring også andre steder, sier politiadvokaten.

Politiet forsøker nå å systematisere informasjonen de får inn for å skaffe oversikt over hva som skjedde natten til 29. desember. Siste tegn fra kvinnen er en registrering på 36-åringens mobiltelefon klokken 5.50 i Brumunddal sentrum samme natt.

– Vi har fått lite eller svært begrenset informasjon om bevegelser som Janne Jemtland måtte ha foretatt seg den natten. For oss er det svært interessant å kartlegge hvem som kan ha vært i området fra cirka klokken 2 til morgenen den 29. desember. Vi har fått mange tips, senest i dag, sier etterforskningsleder Trond Blikstad.

Dashbordkamera

Lensmann Terje Krogstad ber for eksempel folk som har kjørt i Brumunddal sentrum og som kan ha tatt opp video med dashbordkamera, om å melde fra til politiet.

– Noen kan ha vært ute og kjørt den natten og lagret video fra et dashbordkamera som vi kan være interessert i, sier han.

Bakgrunn:

Blod fra nytt funnsted tilhører savnede Janne (36)

Analyse: blodspor i Brumunddal stammer fra savnet kvinne

Annonse
Populært