Blod fra nytt funnsted tilhører savnede Janne (36)

To blodfunn i Brumunddal stammer begge fra savnede Janne Jemtland, bekrefter politiet. De har blant annet brukt gravemaskin i den omfattende leteaksjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ettermiddag rekvirerte politiet i Hedmark en gravemaskin til bruk i søket etter den savnede 36-åringen.

– Det er for å undersøke noen gjødselhauger på et jorde, sier innsatsleder Frode Hjulstad i politiet til Hamar Arbeiderblad.

Ved 17-tiden søndag opplyser politiet til NRK at søket er avsluttet for dagen på grunn av mørket.

Det har gått ni dager siden småbarnsmoren sist ble sett. Politiet betegner forsvinningen som en mulig kriminalsak.

Blodfunn

Lørdag ble det gjort et nytt blodfunn, og søndag ble det bekreftet at blodet stammer fra savnede Jemtland, opplyser Innlandet politidistrikt.

Funnet ble gjort nær Lillehaugvegen og Ånerudvegen i Brumunddal. Det er omtrent en kilometer fra stedet der politiet torsdag kveld fant et blodspor som er bekreftet å stamme fra Jemtland.

Begge blodfunnene er gjort i veikanten. Politiet har bekreftet at en av teoriene de jobber med, er at Jemtland kan ha blitt påkjørt.

– Det er imidlertid bare en av teoriene, og vi jobber bredt, men funn 1 og funn 2 er begge langs veien, så det er nærliggende å tro at det har noe med kjøretøy å gjøre, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til NTB.

Politiet har sperret av et område rundt det siste funnstedet, inkludert en gård som ligger like i nærheten.

Kripos

– Vi etterforsker saken bredt med bistand fra Kripos. Det er satt i gang ytterligere undersøkelser i området, blant annet utvidet søk etter savnede med bistand fra Sivilforsvaret, opplyser politiet.

Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember. Hun ble meldt savnet av sin ektemann nyttårsaften.

Politiet føler seg relativt sikre på kvinnens bevegelser fram til hun forlot boligen sin klokka 2 natt til 29. desember. Men derfra og fram til et signal fra mobilen hennes ble fanget opp 5.50 samme morgen, har politiet ingen spor etter henne utover blodfunnene.

Politiet henstiller fortsatt involverte eller folk som har vært i området i aktuelt tidsrom, å melde seg for politiet.

Personvernpolicy