Politiet: Nytt blodfunn under letingen etter  Janne (36)

Se video fra stedet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet leter fortsatt etter Janne Jemtland (36), som forsvant natt til 29. desember. Lørdag ble det gjort et nytt blodfunn under letingen etter kvinnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnet ble gjort ved Lillehaugvegen/Ånerudvegen i Brumunddal, et annet sted enn der politiet tidligere har funnet et blodspor som er bekreftet å tilhøre Jemtland.

–Politiet undersøker nå det nye funnstedet og har forespurt Sivilforsvaret om bistand til søk. Området vil nå bli grundig undersøkt, samtidig som etterforskningen pågår for fullt, heter det i en pressemelding fra politiet lørdag ettermiddag.

De legger til at de vil analysere blodfunnet for å avklare om det tilhører den savnede kvinnen.

– Politiet kan foreløpig ikke gi ytterligere opplysninger om funnet som nå er gjort, men vil komme tilbake med mer informasjon etter at det er foretatt nødvendige undersøkelser og analyse av funnet, heter det videre i pressemeldingen.

Kriminalsak

Politiet understreker i samme pressemelding at de fortsatt ikke har funnet den savnede 36-åringen. De føler seg nå relativt sikre på kvinnens bevegelser fram til hun forlot boligen sin klokken 2.00 den 29. desember, men derfra og fram til et signal fra mobilen hennes ble registrert 5.50 samme morgen, har politiet ingen spor etter henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningen er nå konsentrert rundt å finne ut hva som skjedde mellom 2.00 og 5.50, opplyser politiet til VG.

Fredag ble det klart at et blodspor som ble funnet ved Fagerlundveien i Brumunddal kommer fra den savnede kvinnen. Dermed gikk saken over fra å være en forsvinningssak, til å bli en kriminalsak.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Blodfunnet er av et visst omfang, det er ikke snakk om bagatellmessige drypp, sier van der Eynden til VG. Han legger til at politiet nå holder det som sannsynlig at noe har tilstøtt tobarnsmoren.

Teori om påkjørsel

Den 36 år gamle småbarnsmoren forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember.

Politiets foreløpige teori er at hun ble påkjørt der de fant blodsporet fredag. De har imidlertid fortsatt ingen mistenkte i saken, og understreker at påkjørsel er en av flere teorier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er spørsmålet om hvem, hva og eventuelt hvorfor noen har tilstøtt henne noe fortsatt ubesvart.

Jemtland ble meldt savnet av sin ektemann nyttårsaften.

Et sjokk

Terje Opheim, broren til den savnede kvinnen, har fortsatt håp om å finne søsteren Janne i live.

– Det har vært et sjokk for familien. Jeg så henne på festen dagen før og hun var i kjempehumør. Det var ingenting som tilsa at hun skulle bli borte, sier han til TV 2.

Familien håper å få svar på hva som har skjedd.

– Når det ligger blod et sted, så er det noe som har skjedd. Og noen som vet noe, og skjuler noe, sier Opheim til VG.

Rundspørring

Både Sivilforsvaret og politiet deltar i søket etter den savnede kvinnen, og i tillegg får de taktisk og teknisk bistand fra Kripos.

Søket har lenge vært konsentrert rundt et avsperret område i nærheten av Brumunddal sentrum. I tillegg til søk gjennomfører politiet en rekke rundspørringer i området.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette vil i dag gjennomføres fra savnedes bopel og ned mot Brumunddal for å kartlegge kvinnens bevegelser, opplyste politiet i en pressemelding lørdag formiddag.

Politiet ber alle som måtte ha tips i saken om å melde seg.

– Vi ønsker også at de som har vært i området i tidsrommet fra Janne Jemtland sist ble observert i 2-tiden 29. desember og utover morgenen og dagen samme dag, kontakter politiet, skriver Innlandet politidistrikt