Nå kommer ekstremværet Cora til Midt-Norge

<p>Det er stor fare for innstillinger av flyavganger når ekstremværet rammer Møre og Romsdal og Trøndelag. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix</p>
Det er stor fare for innstillinger av flyavganger når ekstremværet rammer Møre og Romsdal og Trøndelag. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Ekstremværet Cora kan gi veldig kraftige vindkast i Møre og Romsdal og Trøndelag søndag. Det er stor fare for innstillinger av flyavganger og annen transport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meteorologisk institutt oppgraderte lørdag formiddag uværet som er ventet mot Midt-Norge til ekstremvær. De varsler vindkast opp mot 35–45 meter per sekund.

Møre og Romsdal får full storm og til dels sterk storm, mens Trøndelag får sterk storm og kan hende kortvarig orkan langs kysten.

Vinden kommer sammen med regn og snø og kan gi vanskelige kjøreforhold. Vegvesenet har bedt folk om å la bilen stå søndag formiddag. Det er stor fare for innstillinger av flyavganger, båttrafikk og annen transport.

Ekstremvær

Meteorologisk institutt gir navn til ekstreme værhendelser i Norge. Listen settes opp på forhånd og følger alfabetet. Jente- og guttenavn brukes annenhver gang. Dette er alle ekstremvær varslet siden 2015:

* 7. januar 2018 - Cora (sterk storm og muligens kortvarig orkan): Møre og Romsdal og Trøndelag.

* 23. desember 2017 - Birk (store nedbørsmengder): Rogaland og Hordaland.

* 7. desember 2017 – Aina (sterk vind, store nedbørsmengder og høy vannstand): Vestlandet sør for Stad.

* 22. november 2017 – Ylva (vind): Helgeland, Saltfjellet, Salten og Lofoten.

* 12. januar 2017 – Vidar (ekstremt høy vannstand): Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland.

* 25. desember 2016 – Urd (vind): Sør-Norge.

* 29. januar 2016 – Tor (vind): Hedmark, Oppland, Buskerud, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

* 5. desember 2015 – Synne (nedbør): Rogaland, Vest- og Aust-Agder.

* 1. oktober 2015 – Roar (nedbør): Trøndelag og Nordland.

* 17. september 2015 – Petra (nedbør): Oppland, Hedmark, Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud.

* 7. februar 2015 – Ole (vind): Trøndelag, Nordland og Troms.

* 10. januar 2015 – Nina (vind): Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Agder, Telemark.

Lørdag formiddag ligger det et lavtrykk over Island som Meteorologisk institutt venter at vil utvikle seg til et stormsenter i Norskehavet.

Søndag formiddag venter de at det treffer kysten av Helgeland. Stormen fortsetter østover og vil raskt avta i styrke. Søndag kveld er stormsenteret ventet over Bottenviken.

Personvernpolicy