Meny

Leteaksjon etter savnet mann i Eide

Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En omfattende leteaksjon er iverksatt etter en mann som er savnet i området rundt fjellet Sørtussen i Eide i Møre og Romsdal. Mannen er trolig en basehopper.

En kamerat av vedkommende er den siste som har hørt fra ham, da via en tekstmelding om at savnede var på toppen av Sørtussen.

I 22-tiden var mannen, som er i 20-årene, fortsatt ikke funnet.

– Søket foregår for fullt, og det vil fortsette inn i natta, sier operasjonsleder Jan Helge Kjøl i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Han opplyser at mannen trolig skulle gjennomføre et basehopp fra Sørtussen, men at det er uklart om hoppet er blitt gjennomført.

– Søket er konsentrert i området ned fra toppen, opplyser Kjøl.

Leteaksjonen ble iverksatt like etter at politiet fikk meldingen om hendelsen klokken 17.14. Politiet får bistand fra et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen Sør-Norge, Norske Redningshunder, samt frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Også et ambulansehelikopter bisto i søket tidligere på kvelden, men ble senere kalt tilbake grunnet et helseoppdrag.

Både terrenget og værforholdene byr på utfordringer for dem som leter etter den savnede mannen.

– Vi har foreløpig ikke vurdert å avslutte søket, men det er utfordrende forhold i området. Fjellet er loddrett, og i tillegg er det også bratt litt lenger ned i terrenget. Det er også mørkt, en del snø og en viss snøskredfare, sa Kjøl til NTB tidligere onsdag kveld.

Populært