Meny

Drapssiktet 21-åring fortsatt ikke avhørt

En mann er siktet for forsettlig drap etter frontkollisjonen på E18 mellom Langangen og Larvik natt til 1. januar. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
21-åringen som er siktet for forsettlig drap etter en kollisjon på E18 i Vestfold, får fortsatt behandling på sykehus og er dermed ikke avhørt.

Politiet mener at 21-åringen kjørte over én kilometer i motsatt kjørefelt på motorveien, før han med vilje kjørte inn i en annen bil. Ulykken skjedde ved 4.30-tiden natt til første nyttårsdag mellom Langangen og Larvik.

I den andre bilen satt en familie på fem fra Telemark – mor, far og tre barn. Faren døde, mens moren og et barn på fem år ble alvorlig skadd. De to andre barna, en sjuåring og en baby på elleve måneder, fikk lettere skader i sammenstøtet.

Den siktede 21-åringen, også han fra Telemark, ble alvorlig skadd.

– Han er innlagt på sykehus og trenger fortsatt legebehandling, opplyser politiinspektør Magnar Pedersen til NTB.

Politiet har gjort beslag i leiligheten til 21-åringen, som de skal gjennomgå.

– I tillegg innhenter vi vitneavhør, ferdigstiller tekniske spor på stedet og prøver å samle så mye informasjon som mulig, sier Pedersen.

Det er midtdeler på stedet hvor ulykken skjedde, og politiet mistenker at den siktede 21-åringen kjørte over på den andre siden gjennom en luke i denne midtdeleren lenger framme. De er foreløpig tilbakeholdne med hvorfor de etterforsker saken som et drap.

– Vi mener det er skjellig grunn til mistanke for at han med viten og vilje har kjørt over i motgående kjørefelt og kjørt inn i front mot den andre bilen. Vi ønsker ikke å gå i detalj på hva vi bygger det på, men går ut med vår konklusjon, sier Pedersen.

Han sier politiet vil vurdere om siktelsen også skal gjelde drapsforsøk for de skadde personene.

Populært